Pledoarie in Senat pentru Judecatoria Harsova

 

Pledoarie in Senat pentru Judecatoria Harsova

Pledoarie în Senat pentru Judecătoria Hârşova.

Senatorul PSD de Constanţa Nicolae Moga: „Cel mai important argument în menţinere Judecătoriei Hârşova şi a Parchetului de pe lângă aceasta îl constituie, cred eu, situaţia materială precară a cetăţenilor din cele 10 localităţi, zona fiind declarată defavorizată”

 

După ce a făcut o interpelare destinată ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu, căruia i-a cerut lămuriri cu privire la măsura de desfiinţare a Judecătoriei Hârşova şi a Parchetului de pe lângă aceasta, senatorul PSD de Constanţa Nicolae Moga a abordat această problemă şi în plenul Senatului.

El a susţinut în faţa colegilor că, prin această măsură, vor fi afectate mii de persoane din peste 10 localităţi, deoarece vor fi nevoite să parcurgă distanţe mari până la cea mai apropiată judecătorie. Senatorul a susţinut că un grup de zece primari din localităţile Hârşova, Gârliciu, Ciobanu, Ghindăreşti, Saraiu, Horia, Crucea, Topalu, Vulturi şi Pantelimon sunt alarmaţi de decizia de desfiiinţare a Judecătoriei Hârşova şi a Parchetului de pe lângă aceasta. „Interpelarea mea conţine toate elementele necesare, dar cel mai important argument îl constituie, cred eu, situaţia materială precară a cetăţenilor din cele 10 localităţi, zona fiind declarată defavorizată. În plus, nu am renunţat, în apărarea cauzei locuitorilor menţionaţi, să caut argumente strict juridice, în primul rând pentru că sunt şi jurist de meserie şi în al doilea rând pentru că rolul meu de parlamentar este legat de implementarea legislaţiei”, a declarat el.

Pledoarie în Senat pentru Judecătoria Hârşova .

sursa: Telegraf Constanta

Despre Judecătoria Hârșova: 

Clădirea care constituie în prezent sediul Judecătoriei Hârşova a intrat în proprietatea Ministerului Justiţiei în anul 1998, imobilul având iniţial destinaţia de cămin de nefamilişti. Construcţia, cu regim P+1, prezenta un grad avansat de degradare, fiind necesare ample lucrări de reparaţii capitale şi amenajări pentru asigurarea funcţionalităţii ei ca sediu de instanţă.

Proiectarea a avut în vedere valorificarea tuturor spaţiilor existente, printr-o compartimentare corespunzătoare şi realizarea unor extinderi necesare adaptării clădirii noilor funcţiuni.
        Linia arhitectonică modernă a configurat o îmbinare armonioasă între elementele tradiţionale şi cele actuale în acest domeniu, între funcţionalitate şi ambiental.
        Au fost puse, astfel, în  valoare spaţiile de la mansardă, destinate bibliotecii şi sălilor de lectură, precum şi terasa circulară, ca extindere a sălii de consiliu.

Clădirea dispune de o sală de judecată amplasată la parter, 14 birouri, arhivă, sală de consiliu şi două săli de lectură.        Spaţiile beneficiază de dotări moderne care se înscriu în linia de ansamblu a arhitecturii.        Recepţia lucrărilor de reparaţii capitale şi amenajări a avut loc în martie 2002, construcţia având în final o suprafaţă desfăşurată de 848 m2.

Sursă: Ministerul Justiției – Portalul Instanțelor de Judecată

Distribuie: