Primaria Harsova amenajeaza tarabe in spatele pietei

Piata Agroalimentara din Harsova

Primaria Harsova amenajeaza tarabe in spatele Pietei. Așa cum se întâmplă în toate localitățile din țară, și la Hârșova piața va fi închisă pentru o perioadă de 30 de zile. Singurele piețe ce pot rămâne deschise sunt cele care își desfășoară activitatea în loc deschis. Primăria Hârșova a decis să amenajeze tarabe în spatele pieței.

Primaria Harsova amenajeaza tarabe in spatele pietei.
Tarabe din interiorul Pieței Agroalimentare din Hârșova se mută în spatele pieței.

Primaria Harsova amenajeaza tarabe in spatele pietei.

În piețele din zonele publice deschise activitatea este permisă.

Primaria Harsova amenajeaza tarabe in spatele pietei agroalimentare din Harsova
Standuri amenajate in spatele Pieței Agroalimentare din Hârșova

Primaria Harsova amenajeaza tarabe in spatele Pietei

Declarația primarului Viorel Ionescu:

Dragi hârșoveni, Având în vedere numărul mare de îmbolnăviri cu Covid-19 la nivel național din ultima perioadă, care impune luarea unor măsuri pentru diminuarea răspândirii acestuia, au fost instituite mai multe restricții, printre care și cele referitoare la funcționarea piețelor agroalimentare acoperite, autoritățile locale urmând a identifica soluții pentru diminuarea efectelor închiderii piețelor acoperite.

Astfel, Primaria Orașului Hârșova va amenajarea în spatele pieței mai multe tarabe pe care să poată fi expuse produsele în aer liber, astfel încât să fie limitat cât mai mult riscul îmbolnăvirii, dar și răspândirea acestui virus.

Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că, încă din data de 14.07.2020 este funcțională aplicația Magazinul Virtual Hârșova, unde toți comercianții locali aflați în evidența noastră își pot promova produsele, iar hârșovenii îi vor putea contacta și cumpăra online.

De asemenea, îi rog pe acei cetățeni care consideră că nu se impune luarea unor măsuri sau că virusul nu există, să înțeleagă faptul că autoritățile au responsabilitatea gestionării sănătății populației, că dreptul la viață și la sănătate sunt primordiale, că în jurul nostru sunt și persoane vulnerabile, chiar dintre cei apropiați sau dragi nouă, expuse unor îmbolnăviri grave sau chiar decesului, pe fondul infectării cu COVID-19, care se tem pentru viața lor, dar care nu au puterea de a se apăra, dacă noi nu ii protejăm.

Așadar, vă respect punctul de vedere, dar vă rog să ne fiți alături și să respectăm cu toții măsurile luate de autorități, să ne sprijiniți inclusiv cu propunerea unor soluții alternative, care să le îmbunătățească pe cele găsite de noi.

Nu vreau să ajungem în situația de a crede în existenta acestui virus doar atunci când ni se întâmplă! Întotdeauna este mai ușor să previi, decât să tratezi! Vă doresc sănătate multă tuturor și vă mulțumesc pentru înțelegere! Împreună vom trece mai ușor peste toate problemele!

ART. 7 din HOTĂRÂREA nr. 52 din 05.11.2020 a Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă 

(1) Se propune suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Propunerile au fost adoptate prin Hotărârea pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 856/2020
privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 din data de 5 noiembrie 2020. Hotărârea a fost publicată pe 6 noiembrie 2020 în Monitorul Oficial al României.

La anexa nr. 3, după articolul 10 se introduce un nou articol, articolul 101, cu următorul cuprins:
„Art. 101. — (1) În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea
nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se suspendă
activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor,
bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit
art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind
exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele
zone publice, cu modificările și completările ulterioare.

(2) Prin excepție de la alin. (1), se permite activitatea piețelor
agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu
respectarea normelor de protecție sanitară.”

Citește: Model declaratie pe proprie raspundere noiembrie

sursă: https://stirioficiale.ro/hotarari/hotarare-nr-52-din-05-11-2020-a-cnsu

Distribuie: