S-a lucrat la subteran la desfiintarea Parchetului si a Judecatoriei

S-a lucrat la subteran la desfiintarea Parchetului si a Judecatoriei.

S-a lucrat la subteran la desfiintarea Parchetului si a Judecatoriei

Primarul Tudor Nădrag s-a deplasat ieri la Bucureşti pentru a face demersuri la instituţiile abilitate ca Parchetul şi Judecătoria Hârşova să nu fie desfiinţate.

„O primă victorie am obţinut-o reuşind să salvăm spitalul de la desfiinţare, şi asta mulţumită domnului prefect, care ne-a ajutat cel mai mult, cât şi domnului director Constantin Dina de la Direcţia de Sănătate Publică. Sperăm să avem şanse şi să putem salva aceste două instituţii importante pentru zona noastră. Ştiu că s-a lucrat subteran în această problemă, întrucât de la Bucureşti ni s-a răspuns că proiectul de lege privind desfiinţarea Parchetului şi a Judecătoriei Hârşova era înaintat la Parlament încă de pe 6 decembrie.

S-a lucrat la subteran la desfiintarea Parchetului si a Judecatoriei

Mi se pare nedrept ca judeţul Constanţa, care are 24 de astfel de instituţii să piardă trei dintre ele şi mai ales ca Hârşova să fie lipsită de ele. Li se face o nedreptate tuturor locuitorilor din zona noastră, când ar fi putut să se degreveze activitatea instanţei de la Constanţa, şi să treacă întreaga arie de competenţă de la Nicolae Bălcescu încoace în responsabilitatea instanţei de la Hârşova.

Din câte am înţeles, am fost la concurenţă cu instanţa de la Măcin, care, de asemenea, era propusă spre desfiinţare, dar care ar fi scăpat. În comparaţie cu instanţa de la Hârşova, cea de la Măcin a şi fost inspectată şi cu atât mai mult nu înţelegem de ce s-a luat această decizie”, ne-a declarat Tudor Nădrag. Primarul şi-a exprimat speranţa că se va face un amendament la acest proiect de lege şi că Parchetul şi Judecătoria Hârşova vor fi salvate de la desfiinţare. „Vom apela la toţi parlamentarii constănţeni şi nu mă îndoiesc de faptul că vom avea concursul tuturor, indiferent de culoarea politică”, a adăugat primarul.

Casa de Cultură intră în reparaţii capitale

În paralel cu această luptă pentru salvarea instituţiilor în care îşi caută dreptatea mii de locuitori din zona de nord a judeţului, primarul Tudor Nădrag continuă şi celelalte proiecte importante pentru comunitatea pe care o reprezintă. „Aştept să se încălzească vremea, să putem începe lucrările la două dintre obiectivele importante, pentru care s-a şi desfăşurat procedura de licitaţie. Este vorba despre reabilitarea şi modernizarea Casei de Cultură, finanţată prin Compania Naţională de Investiţii, şi despre reabilitarea termică prin Programul Casa Verde a spitalului, căminului şi creşei”, a subliniat edilul. Primarul Tudor Nădrag a declarat, de asemenea, că speră ca în primăvară să demareze împădurirea celor 200 de hectare pentru care s-a desfăşurat procedura de achiziţie, dar care a fost amânată din cauza contestaţiilor. „Am pierdut campania de toamnă din această cauză, sper să nu o pierdem şi pe cea din primăvară”, a afirmat Tudor Nădrag.

S-a lucrat la subteran la desfiintarea Parchetului si a Judecatoriei

Sursa: Ziua de Constanta

Distribuie: