Suspiciune de coronavirus la Harsova

Actualizare 15:20 :  Rezultatul testului pentru cazul suspiciune de infectare cu coronavirus la Harsova  a ieșit negativ.

In momentul cand vom obtine informatii cu privire la numarul de persoane autoizolate si cele aflate in carantina le vom actualiza pe site.

Suspectul este o persoana de etine roma venita din Italia, revenim cu informatii cand vom avea si confirmarea oficiala din partea autoritatilor.

Conform informatiilor transmise public de catre primarul orasului, testul a iesit negativ. Va vom tine la curent cu informatii atat de la Primaria Harsova cat si de la DSP si Ministerul Sanatatii.

Va rugam sa va informati doar din surse oficiale, acesta a fost si motivul pentru care informatia a fost catalogata drept suspiciune pentru ca asa a si fost catalogata de personalul medical pana la efectuarea testului.

Pe de alta parte reamintim ca au mai fost cazuri de pacienti care initial au fost testati negativ cu COVID-19 iar ulterior au fost confirmati ca purtand virusul coronavirus.

Update 1: Suspectul a fost dus intr-un centru de carantina din Constanta.

Update 2: Mesajul primarului Viorel Ionescu Suspiciune de coronavirus la Harsova:

INFORMAȚIE DE INTERES PUBLIC

⚠️Referitor la suspiciunea de infectare cu noul coronavirus, a unui cetățean al orașului Hârșova, vă informez faptul că, în urma investigațiilor, rezultatul a ieșit NEGATIV .


Nu există niciun alt caz de Coronavirus, confirmat la nivelul orașului Hârșova, până în acest moment.


Prin urmare, vă îndemn la calm și vă rog să nu mai distribuiți zvonuri neconfirmate oficial, pentru a evita răspândirea unor informații ce pot genera o stare de panică nejustificată.


⚠️ Totodată, fac apel către toate persoanele ce se întorc din zonele afectate de noul coronavirus, în special din Italia sau care prezintă simptome specifice infestării cu Coronavirus, de a trata cu maximă responsabilitate această situație, să ia de urgență măsura autoizolării și să anunțe imediat autoritățile.

Medicul de familie sau responsabilul cu situațiile de urgență din cadrul Primăriei orașului Hârșova la nr. 0786/806.090, cu privire la orice situație din cele arătate mai sus, fie că este vorba despre propria persoana, despre rude sau alte persoane despre care a luat cunoștință că s-ar afla în astfel de cazuri.


Vă vom ține la curent cu toate informațiile oficiale pe care le deținem privitor la răspândirea sau prevenirea noului coronavirus, pe pagina mea de facebook sau a Primăriei orașului Hârșova.


Vă doresc sănătate și vă mulțumesc pentru înțelegere și colaborare în prevenirea răspândirii acestui virus în comunitatea noastră!

Suspiciune de Coronavirus la Harsova
foto: Libertatea / Coronavirus Bucuresti

 

 

 

 

 

 

 

Noi materialele de la INSP privind COVID 19

Materialele elaborate de către specialiștii INSP si avizate de catre Ministerul Sanatatii, materiale care conțin informații și mesaje legate de COVID 19 adresate următoarelor grupuri țintă:

– 1. Persoanelor aflate în carantină
– 2. Persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu
– 3. Elevilor și părinții elevilor din unitățile de învățământ
– 4. Populației generale care foloseste mijloacele de transport în comun

 

 

Distribuie: