Pe Cinematograful din Hârșova cresc pomi

Politicienii dau vina unii pe ceilalți dar noi ne-am ales cu o ruină în centrul orașului.

Sunt foști primari care se plâng de felul cum arată cinematograful, pe 21 septembrie 2019 Ionel Chiriță declara pe Facebook:

 

 

 

Astăzi am trecut prin oraş şi am revăzut că Hârşova arată tot ca după un cataclism care a afectat acoperişurile şi faţadele clădirilor, cinematograful, parcurile, zona portului, zona “Soveja”, piaţa agroalimentară (un loc nemodernizat şi insalubru) străzile şi alte locuri publice – în fapt întregul oraş – spulberându-ne spernţa că cel care i-a succedat lui Nădrag Tudor ar putea readuce oraşul pe o direcţie care să ne dea speraţă pentru o viaţă mai confortabilă şi mai plăcută.

Îmi este clar că Ionescu Viorel – ajuns primar printr-o conjuctură de care a profitat (pregătită de predecesorul său şi aliaţii acestuia) – în afară de îngâmfare, şmecherii şi ameninţări nu prea are ce să ne ofere şi că, în fapt, chiar el ar putea fi considerat „cataclimul” care a afectat oraşul.
Aproape toate lucrările sunt blocate (stadionul, blocul ANL, şcoala veche, extinderea canalizării, şcoala generală, asfaltări, amplasarea şalupei la intrarea în oraş, …). Unele de câteva săptămâni, altele de multe luni.

Fără refacerea acoperişurilor şi a subsolurilor la blocuri, fără parc industrial, fără bazin de înot, fără cinematograf … fără … proiectele pentru care am mers împreună cu primarul Ionescu pe la instituţiile administraţiei centrale pentru a le susţine continuarea (proiecte abandonate sau anulate de Nădrag, singura vină a acestor proiecte fiind că au fost iniţiate de Chiriţă).

Astăzi am înţeles încă o dată că în viaţă, întotdeauna, avem de ales, iar eu nu ezit să afirm că, analizând cum locuitorii oraşului nostru ar dori să le fie edilii, aleg competenţa, grija faţă cetăţenii urbei şi de nevoile lor, pe care edilii trebuie să îi înţeleagă şi să îi ajute, cât şi devotamentul pentru dezvoltarea şi afirmarea oraşului.

Eu cred că poate fi și altfel. Nu mi-am pierdut speranța, deși nu cred că este foarte simplu. Aşa că nu ne remâne decât să ne punem speranţe în schimbarea pe care trebuie să o facem anul viitor la aegerile locale.

ÎMPREUNĂ PUTEM FACE MAI MULT!
Oraşul nostru poate redeveni curat şi plin de flori, liniştit şi sigur, putând să asigure generaţiilor care ne vor urma posibilitatea de a se bucura de condiţii pentru o viaţă mai bună şi dându-le încrederea că vor avea pentru ce să rămână în oraş sau, celor plecaţi, de ce să se întoarcă.

IMPLICĂ-TE!
Hai să îi facem pe edili şi pe angajaţii din primărie să fie mai responsabili!
Să îi facem să nu mai repete greşelile şi abuzurile comise!

SUNTEM RĂSPUNZĂTORI ÎN FAŢA COPIILOR ŞI NEPOŢILOR NOŞTRI PENTRU CE FEL DE ORAŞ CONSTRUIM!

Harsova Veche
Cinematograful pe vremuri

 

 

 

 

Distribuie: