Ionel Chirita sau Viorel Ionescu cine va fi candidatul PNL Harsova

Ionel Chirita sau Viorel Ionescu cine va fi candidatul PNL Harsova?

Ionel Chirita sau Viorel Ionescu cine va fi candidatul PNL Harsova?

Actualizare 29.07.2020

În urma articolului publicat, Viorel Ionescu a avut următoarea reacție:

"Harsova-Carsium aveți deja răspunsul la această întrebare, în cadrul 
punctului de vedere oficial al PNL, exprimat în presă, care a afirmat
 public susținerea candidaturii pentru funcția de primar, în persoana
 mea. PUNCT.
Întrebarea de mai sus nu face decât să creeze o confuzie. 
Candidatul este stabilit deja. Candidații nu sunt validați de BPL, ci
 de BPJ, care deja a hotărât. Subiectul este închis, oricât de mult 
încearcă unul să mai aiureze, punând aceeași placă zgâriată."

La Hârșova, în ultima perioadă, competiția politică nu este doar pentru postul de primar, ci și cea pentru candidat la Primaria Harsova din partea PNL.

Presa din Constanta a relatat inca de acum doua saptămâni:

Focus Press: Lovitura Politica la Harsova – Primarul Viorel Ionescu tot mai aproape sa revina in PNL 

Focus Press: Şedinţă la PNL Constanţa: Viorel Ionescu, propus candidat din partea liberalilor la Primăria Hârşova

Constanta 100%: Ei sunt candidații cu care PNL vrea să câștige primăriile din județul Constanța

Cugetul Liber: Primarul Viorel Ionescu a acceptat oferta PNL. „Am rămas o persoană cu convingeri liberale“

Totuși rămâne întrebarea, Ionel Chirita sau Viorel Ionescu, cine va fi candidatul PNL Harsova?

Nouă nu ne rămâne decât să așteptăm un comunicat oficial al organizației locale și cel al organizației județene pentru a afla cine este defapt candidatul PNL la Hârșova.

Ionel Chiriță nu mai folosește sigla PNL de două săptămâni. Însă subliniază că Viorel Ionescu nu este susținut de membrii BPL Hârșova pentru că nu respectă criteriile de integritate, iar că suținerea organizației județene este defapt doar pe conturi și pagini de facebook.

Viorel  Ionescu afirmă că este susținut de conducerea PNL Constanța și de membrii cu vechime în PNL Hârșova.

Între timp și-au mai anunțat candidatura :

Tudor Nădrag - PSD

Mariana Pelelungă - Pro România

Aurelian Roșca - USR - PLUS

*ordine alfabetică
Ionel Chirita sau Viorel Ionescu cine va fi candidatul PNL Harsova?

Cei doi contracandidați au declarat pe facebook:

 Viorel Ionescu 23.07.2020:

Dragi hârșoveni,

Am fost întrebat de mulți dintre dumneavoastră despre candidatura mea la alegerile locale din acest an, având în vedere faptul că în spațiul public au fost lansate informații privind susținerea candidaturii mele de către PNL.

Nu este un secret pentru nimeni faptul că primul partid în care am fost înscris este PNL, însă probabil puțini cunosc motivul pentru care am fost nevoit, în anul 2007, împreună cu mai mulți tineri cu opțiuni liberale, să construim o altă echipă, întrucât cineva din conducerea locală a partidului de la acea vreme a refuzat alegeri democratice în organizația de tineret.

Traiectoria pe care am avut-o noi după plecarea din PNL a demonstrat faptul că refuzul conducerii locale de atunci de a susține tinerii în cadrul partidului a fost o mare greșeală.

Susținerea candidaturii mele, anunțată de conducerea PNL Constanța, dar și de mulți dintre membri cu vechime în PNL Hârșova, care nu au dorit să abordeze genul de politică promovat în ultima perioadă de conducerea locală PNL, întărite de rezultatul sondajului de opinie realizat recent, au arătat orientarea majorității cetățenilor orașului nostru.

Evident, și eu voi ține cont în decizia mea de a candida pentru un nou mandat de aceste opțiuni exprimate de cetățeni.

Experiența mea din acest mandat mi-a demonstrat faptul că este importantă susținerea unui partid, iar ALDE, din păcate, a rămas și fără grup parlamentar.

Un partid politic înseamnă oameni, înseamnă susținere, înseamnă posibilitatea unui grup reprezentativ de a acționa. Susținerea cetățenilor este importantă nu numai pentru primar, ci și pentru echipa de consilieri locali și județeni, fără de care primarul este de multe ori în imposibilitate de a-și pune în aplicare proiectele.

Am fost și am rămas o persoană cu convingeri liberale, dar consider că indiferent de apartenența politică, între reprezentanții mai multor partide trebuie să existe consens, iar disputele politice să se limiteze exclusiv la interesul cetățeanului.

Intenția mea de a reveni în PNL, chiar dacă va surprinde pe unii sau îi va bucura pe alții, trebuie privită ca o dorință de a face din Hârșova o comunitate puternică, ce are nevoie să fie condusă de o echipă puternică.

Susținerea mea și a echipei mele de acum 4 ani a avut la bază încrederea hârșovenilor că putem aduce schimbarea în acest oraș.

Nu o voi spune eu, ci voi lăsa faptele să vorbească, însă Hârșova se poate lăuda cu proiecte și realizări în cei 4 ani pe care alte administrații nu le-au avut nici după 8 ani de mandat.
Mai sunt multe de făcut în orașul nostru și numai cu o echipă puternică, închegată, formată din oameni care iubesc Hârșova, indiferent de statutul social sau financiar, le putem realiza.

Revenirea în PNL va fi începutul construirii unei echipe mult mai mari, alcătuită din foști, actuali sau noi membri PNL, o echipă a hârșovenilor.

Construirea unei echipe mai mari și mai puternice este un proiect gândit ca o provocare de a coaliza oamenii de bună-credință, ce doresc continuarea dezvoltării Hârșovei și luptă împotriva celor ce doresc să confiște munca, eforturile și sacrificiile noastre de până acum, având susținerea unui partid puternic.

Consider, în final, că oamenii sunt cei care trebuie să reprezinte partidele și nu invers. De aceea, la Hârșova, deschiderea manifestată de PNL pentru a ne oferi sprijinul pentru continuarea proiectelor este dovada că oamenii sunt cei care contează, indiferent câte opinii contrare ar exista, mai ales în acest moment de cumpănă al societății românești și nu numai, când asistăm la o manipulare fără precedent și o învrăjbire a românilor.

Cu o echipă mai puternică,

HÂRȘOVA merge ÎNAINTE!

Ionel Chirita sau Viorel Ionescu cine va fi candidatul PNL Harsova?
Ionel Chiriță 29.07.2020: 

CANDIDATURA LUI IONESCU DIN PARTEA PNL,
AR FI ÎN DEZACORD CU DECIZIILE BPL PNL HÂRŞOVA

BPL PNL Hârşova a decis:
1. Să nu accepte pe listele de candidaţi ale PNL Hârşova persoane care au deţinut funcţii alese (primar, viceprimar sau consilieri locali) ca urmare a apartenenţei la alte partde, arătând că este împotriva traseismului politic;
2. Să nu accepte pe listele de candidaţi ale PNL Hârşova persoane ale căror fapte sunt cercetate penal de organele judiciare, arătând că susţine iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”.

Prin urmare, candidatura lui Ionescu din partea PNL, vehiculată pe anumite conturi sau pagini de facebook, ar fi în total dezacord cu deciziile Biroului Permanent Local al PNL Hârşova.

Mandatul lui Ionescu se apropie de final. Un mandat terminat cu rușine.
Încercările disperate a lui Ionescu de a trece la oricare dintre partidele cu zestre electorală mai bună (PNL sau PSD) sunt expresia fricii că nu va mai fi ales.

Multă lume se întreabă dacă Ionescu, ale cărui fapte sunt urmărite penal de DNA, ar fi putut primi promisiuni că va găsi sprijin în PNL ca să scape de braţul lung al justiţiei.
Mulţi hârşoveni m-au întrebat dacă ceea ce noi la Hârşova considerăm ca fiind princiipii fundamentale ale valorilor unei societăţi normale, ar putea fi considerat altfel de liderii judeţeani.
Unii m-au întrebat dacă ar putea renunţa liderii PNL la sloganul “În democraţie hoţii stau la puşcărie” pentru nişte voturi iluzorii promise de Ionescu.
Răspunsul dat de toţi liberalii din Hârşova, cu care am stat de vorbă, la toate aceste întrebări, a fost unanim: NU.

Dragi concitadini,
La Hârşova se poate mai mult, iar hârşovenii merită mai mult!
De aceea,
Tineri, maturi sau persoane în vârstă; întreprinzători, angajaţi sau persoane în căutarea unui loc de muncă; peneliști, pesediști, userişti, pemepişti şi persoane din alte partide sau fără de partid; cei rămaşi în oraş şi cei care aţi fost nevoiţi să plecaţi să munciţi prin altă parte;
VĂ CHEM SĂ FIM UNIŢI!

Vă chem să folosim toată energia și priceperea noastră pentru a zădărnici această mascaradă politică făcută de Ionescu.
Vă chem ca la viitoarele alegeri să-mi fiţi alături pentru ca într-un demers democratic SĂ ÎL TRIMITEM PE IONESCU ACASĂ!

Distribuie: