Doicescu Mircea – Oameni de seama din Harsova

doicescu mircea - profesor Mircea sursa Cuget Liber

Doicescu Mircea – Oameni de seama din Harsova

Doicescu Mircea - Oameni de seama din Harsova
sursă foto: Cuget Liber

Pe 4 martie 2013, declara pentru Cuget Liber:

Principala mea realizare sunt cei peste 300 de elevi deveniţi profesori de chimie, ingineri chimişti, farmacişti. Ca să nu mai spun de zeci şi zeci de doctori care au făcut cu mine chimia organică şi acum îi întâlnesc prin spitale. 

Doicescu Mircea – profesor ( n. 31 iulie 1935, Hârșova – d. 17 aprilie 2016, Constanța)

Părinții săi au fost Olga, educatoare la Grădinița de copii Hârșova, și PETRE DOICESCU, avocat, fost primar al orașului. A urmat cursurile Școlii primare de Băieți din Hârșova, apoi cel ale Gimnazilui Unic din oraș. Absolvit Liceul „Mircea Cel Bătrân” din Constanța, ca șef de promoție în 1954, iar în 1959 Facultatea de Chimie la Universitatea București.

De la absolvire până la pensionare a fost profesor la liceul pe care l-a urmat. Aici a pregătit cu rezultate deosebit de bune nenumărați elevi, care au devenit câștigători ai diferitelor concursuri și olimpiade școlare, ulterior ajunși chimiști de prestigiu. A primit multe distrincții pentru activitatea didactică.

Citește și: GIMNAZIUL UNIC HARSOVA – Istoria Invatamantului Harsovean instituție de învățământ urmată de profesor.

Doicescu Mircea – Oameni de seama din Harsova

alexandru mihai dogaru - oameni de seama din harsova

Oameni de seamă DIN/LA/DESPRE Hârșova.

ALEXANDRU MIHAI DOGARU – profersor, animator cultural, folclorist. S-a născut la 24 octombrie 1941  în com. Ciobanu, Jud. Constanța. În localitatea natală își face studiile primare și gimnaziale. Urmează apoi cursurile Seminarului Teologic din Buzău, începe studiile universitare la Institutul Teologic din București, pe care le întrerupe, absolvă apoi la Institutul Pedagogic Constanța, Facultatea de Limba și Literatura Română, continuă la Universitatea. “Al. Ioan Cuza Iași ”

A funcționat în învățământ ca profesor predând limba și literatura română și limba latină la școlile din comuna natală , apoi la Liceul Teoretic “Ioan Cotovu” din Hârșova. A îndeplinit funcția de director de școală ( Ciobanu 1971 – 1980), director Casa de Cultură Hârșova (1980-1984) director adjunct (liceul Hârșova: 1996-1999).

A ieșit la pensie în anul 2004. În toată perioada a fost pasionat pentru strângerea de folclor local, colaborând cu prof. Dumitru Galavu și prof. Gheorghe Mihalcea. A participat la numeroase Sesiuni de comunicări științifice cu lucrări care au fost publicate în revistele de specialitate: Revista de Etnografie și Folclor și Datina.

Textele nu pot fi reproduse fără acordul autorului.

Distribuie: