Accident in Ghindaresti – soferul consumase bauturi alcoolice

Barbat prins conducand fara permis in Harsova

Accident in Comuna Ghindaresti, Judetul Constanta, pe data de 28 octombrie, soferul consumase alcool. La locul evenimentului rutier s-au deplasat polițiști din cadrul Secției de Poliție din Crucea. Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost dus la spital după ce a fost testat cu aparatul etilotest.

Accident in Ghindaresti -soferul consumase alcool

Accident in Ghindaresti – soferul consumase alcool

La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 22.40, polițiști din cadrul Secției 7 Rurală Crucea au identificat un bărbat de 43 de ani, care a condus un autoturism pe strada Nucilor din localitatea Ghindărești, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Bărbatul în cauză a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Ce spune codul rutier?

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Harsova: Barbat care conducea baut oprit de Politie

https://ct.politiaromana.ro/ro/ipj-constanta/sectii-rurale/sectia-7-politie-rurala-crucea

Distribuie: