La Harsova creste numarul cazurilor confirmate pozitiv cu virusul covid-19

situaita covid in zona Harsova

La Harsova creste numarul cazurilor confirmate pozitiv cu virusul covid-19. Raportarea include și ziua de duminică când de regulă se procesează un număr mai mic de teste. Din pacate nu putem spune ca situatia s-a stabilizat. Alte 7 cazuri pozitive au fost confirmate în Hârșova, de miercuri până duminică, dintre care 4 au fost confirmate duminica, atunci cand s-au procesat un numar mai mic de teste. Pentru prima dată de la începutul pandemiei rata incidenței la 1.000 de locuitori ajunge la 2,07. În ultimele 14 zile au fost confirmate pozitiv 23 de persoane.

La Harsova creste numarul cazurilor confirmate

La Harsova creste numarul cazurilor confirmate. Mai jos regăsiți situația în Județul Constanța.

Vezi care este evoluția de la începutul pandemiei. Coronavirus Harsova – Evolutie cazuri confirmate

Situația în Județul Constanța comunicată de Prefectura Județului Constanța.

Comunicat de presă. 08.11.2020

Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 7.612 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 163 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În acest moment, sunt 487 de persoane internate, dintre care 466 din județul Constanța și 21 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.779 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 279 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 121 de cadre didactice, 185 de elevi, 64 de studenți și 35 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar). În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 508 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (125), asistenți medicali (210) și personal auxiliar (173).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19.

Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 127 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 97 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 113 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 87 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 33 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 30 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 287 de teste RT-PCR. Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 521 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 77.550 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 170 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 07 noiembrie a.c., peste 550 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 2.032 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

Vezi care este situația în țară. https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-9-noiembrie-2020-ora-13-00

Distribuie: