Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Harsova dotat cu 20 de calculatoare

scolile raman inchise in toata tara

Liceul Teoretic Ioan Cotovu Harsova dotat cu 20 de calculatoare în cadrul programului programului „Dăm Click pe România 2020.”

Sunt 122 școli și organizații selectate pentru a beneficia de 2000 de calculatoare, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la școala online, dar și pentru a susține inițiative locale pentru integrare și educație.

Programul este implementat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom.

Liceul Teoretic Ioan Cotovu Harsova dotat

Din Județul Constanța au fost selectate două instituții de învățământ:

  • Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârșova
  • Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” din Mereni

Liceul Teoretic Ioan Cotovu Harsova anunta ca a fost dotat cu 20 de calculatoare în cadrul proiectului ,,Un calculator – o nouă şansă”:

Liceul Teoretic ,, Ioan Cotovu” va beneficia de un număr de 20 calculatoare, ca urmare a câştigării proiectului ,, Un calculator- o nouă şansă” din cadrul programului ,, Dăm click pe România ”, lansat de asociaţia ,, Ateliere fără frontiere” .Din 380 de proiecte, doar două din judeţul Constanţa au fost acceptate, printre care şi al nostru.De aceste calculatoare vor beneficia elevii din programul ,, A doua şansă”, din cadrul şcolii noastre, deoarece considerăm că accesul la educaţia digitală este un drept al fiecărui om, mai ales atunci când alege să- şi continue studiile la orice vârstă.

Despre Educlick

EduClick este o platformă prin care calculatoarele uzate devin calculatoare utile. Pentru educația digitală în:

  • școlile
  • ONGurile
  • instituțiile care lucrează cu comunități dezavantajate.

Calculatoarele donate sunt compatibile și au calitatea necesară folosirii lor în implementarea diferitelor proiecte educaționale propuse. Pot fi folosite la modernizarea laboratoarelor de informatică, la activități de educație non-formală și alfabetizare digitală.

Calculatoarele uzate și casate sunt colectate și recondiționate în cadrul unuia din ateliere de inserție socio-profesională. Atelierul este intitulat reconect. A fost înființat de Asociația Ateliere Fără Frontiere pentru persoane vulnerabile apte de muncă dar care au nevoie de o perioadă de tranziție pentru integrarea pe piața muncii.

În timp ce profesional acestea își desfășoară activitatea pentru gestionarea deșeurilor și recondiționarea echipamentelor IT uzate, cu ajutorul asociației are loc stabilizarea socială, învățarea abilităților de muncă și pregătirea pentru un loc de muncă.

Procesele din cadrul atelierului se desfășoară sub atenta supraveghere a șefilor de echipa. Astfel încât calculatoarele recondiționate să fie conforme cerințelor și să prezinte o folosire cât mai îndelungată.

Citeste si: Liceele, scolile si gradinitele sunt inchise pentru 30 de zile – cursurile se vor tine on-line

Distribuie: