Spitalul din Harsova verificat de ISU

Spitalul Orasenesc Harsova
Spitalul Orasenesc Harsova

Spitalul din Harsova verificat de ISU in urma tragediei petrecute la Piatra Neamt. Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța va desfășura acțiuni de control la spitalele din întreg județul. Au declarat reprezentanții instituției.

Spitalul din Harsova verificat de ISU
Sursă: ISU Dobrogea

Măsura este luată după ce a avut loc o tragedie de proporții., sâmbătă seara, 14 noiembrie 2020. Tragicul eveniment s-a produs în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. În urma unui incendiu au murit zece pacienți intubați, iar un medic, care și-a riscat viața intrând în salonul în flăcări, se zbate între viață și moarte. Cei zece pacinenti erau infectati cu virusul covid-19. La Piatra Neamț s-a deschis o anchetă penală. Se fac cercetări pentru a stabili exact ce a provocat această nouă tragedie. Între timp medicul erou a fost transferat în Belgia pentru îngrijiri medicale. Guvernul a decis ca echipe mixte DSP şi IGSU să demareze de luni controale în toate secţiile ATI, la nivel naţional 

Spitalul din Harsova verificat de ISU alături de celelalte unități din județ:

„În săptămâna 15-29 noiembrie, Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța va desfășura acțiuni de control la spitalele din întreg județul.

Vor fi verificate următoarele aspecte:

  • funcționalitatea instalației de semnalizare/avertizare in caz de incendiu;
  • hidranți interiori/exteriori;
  • instalațiile electrice;
  • partea de evacuare in caz de incendiu (cai de evacuare, iluminat cai de evacuare in condițiile circuitului epidemiologic).

Totodată cadrele inspectoratului vor verifica partea de instructaj în domeniul situațiilor de urgență, precum și procedurile de evacuare.

Scopul acestor activități este de a pregăti personalul unităților spitalicești, obiective importante din competența inspectoratului, unde, zilnic, sunt îngrijite sute de persoane și oricând pot apărea diverse situații de urgență, precum și de a preveni evenimente neplăcute”

Spitalul Orășenesc Hârșova:

Structura organizatorică a spitalului a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii la 07.01.2016, prin adresa nr. XI/A74117.81560/ACP/79 şi cuprinde structurarea pe compartimente conform site-ului institutiei:

CompartimentNumar Paturi
Medicina interna15
Obstetrica ginecologiedin care Neonatologie10
2
Neurologie10
Chirurgie generala10
Pediatrie15
ATI4
TOTAL64
Insotitori5
Spitalizare de zi22

Mai multe despre tragicul incendiu din Piatra Neamț:

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24419758-incendiu-spital-piatra-neamt-morti-raniti-medic.htm

Citește și: Spitalul din Harsova are nevoie de materiale de protectie

Distribuie: