Primarul din Harsova propune investitii din fonduri europene pentru educatie

tablete elevi scoli judetul constanta

Viorel Ionescu: „educatia este o prioritate pentru mine”. În cadrul articolului regăsiți informații despre proiectul pe fonduri europene pe care dorește să îl implementeze primarul, și declarația dată despre acest nou proiect.

Proiect de achizitie tablete pentru elevi și echipamente IT pentru unitățile de învățământ. Cadrele didactice din Hârșova vor putea susține orele de curs cu echipamente IT moderne. Pentru a deveni realitate, proiectul are nevoie de aprobare în Consiliul Local Hârșova. Și ulterior de aprobare a finanțării de către autoritatea de management.

Primarul propune investitii din fonduri europene pentru educatie. Viorel Ionescu a convocat o nouă ședință de Consiliu Local în data de joi, 19 noiembrie la ora 18:00. Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte de hotărâre inițiate de primar, printre care și acest proiect pentru susținerea educației.

Viorel Ionescu: educatia este o prioritate

Edilul propune actualizarea Programului de investiții al orasului Hârșova pentru anul 2020. Prin această modificare se dorește includerea de noi investiții în echipamente IT pentru unitățile de învățământ din localitate și de tablete pentru elevi.

Contactat de Hârșova Carsium, pentru un punct de vedere privind acest proiect, Viorel Ionescu ne-a transmis următoarele:

„Orașul Hârșova are nevoie de dezvoltare pe toate planurile. Educația este o prioritate pentru mine și, de aceea, m-am gândit să atragem fonduri europene și pentru achiziția de tablete și table electronice, prin care să asigurăm elevilor accesul la un învățământ modern. De altfel, îi asigur pe hârșoveni că nu voi pierde nicio ocazie de a atrage fonduri europene, pentru că numai așa vom putea realiza mult mai rapid dezvoltarea orașului nostru, în orice domeniu.”

Prin proiect se vor achiziționa următoarele tipuri de echipamente IT:

  • Laptopuri – 104 bucăți
  • Sisteme Desktop + Monitor – 2 bucăți
  • Sisteme AII-ln-One – 1514 bucăți
  • Camere web – 45 bucăți
  • Camere web videoconferință – 58 bucăți
  • Proiectoare – 27 bucăți
  • Ecrane proiectie – 13 bucăți
  • Table interactive – 58 bucăți
  • Routere Wireless – 29 bucăți
  • Tablete uz școlar cu acces la internet – 1.514 bucăți

Valoarea totală a proiectului este de 3.790.878,96 Lei (aproximativ 800.000 Euro) din care contribuția de la bugetul local este în valoare de 72.704, 65 lei (aprox. 15.000 Euro).

Viorel Ionescu: educatia este o prioritate pentru mine – echipamente IT pentru instituțiile de învățământ

U.A.T. Oraș Hârșova dorește să aplice în cadrul Programului Operaţional Competitivitate (POC) – Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, ținând cont de faptul că traseele educaționale pe care profesorii le proiectează și le
dezvoltă în medii virtuale pot fi ușor accesibile elevilor prin dispozitive personale și pot oferi ajutor valoros în depășirea dificultăților logistice, care poate fi determinat atunci când școlile sau sălile de clasă sunt, din diferite motive, indisponibile și nu este garantată continuitatea educației.

Proiectul a fost gândit ca un ajutor pentru elevi și cadre didactice în contextul creat de pandemia SARS-COV-2.

Luând în considerare gravitatea perioadei de pandemie în care ne aflăm, dar și pericolul realizării învățământului din localitate în regim on-line integral (scenariul roșu), vă aducem la cunoștință faptul că prin ”ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 144 din 24 august 2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020/2021 în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2”, a fost deschis un nou apel de proiecte prin care U.A.T Oraș Hârșova ar putea preveni degradarea dezvoltării educației școlare a elevilor din localitate, dar și abandonul școlar.

Mai multe despre programele cu fonduri europene găsiți aici:

https://www.fonduri-ue.ro/poc-2014

Alte proiecte pe fonduri europene din Harsova: Consens in Consiliul Local Harsova


Distribuie: