Victoria Vlase – Pe la pod la Harsova

Victoria Vlase - Pe la Hora Harsova

Victoria Vlase – Pe la pod la Harsova. 

Victoria Vlase - Pe la hora Harsova. 

Victoria Vlase a venit pe lume intr-o seara de toamna, pe 2 noiembrie 1958, intr-o casa de pamant din Dobrogea. Provine dintr-o familie cu sapte copii.
S-a nascut sub un cer instelat la Lunca Dunarii si este convinsa ca niciunde in lume nu sunt oameni si flori, cer si stele, mai frumoase ca acolo.


Victoria canta inca din din copilarie, cand a participat la serbarile scolare sub indrumarea invatatoarei Denca Gurgu originara din Silistra – Bulgaria.
Anul 1972 reprezinta momentul de referinta pentru inceputurile carierei Victoriei, deoarece canta pentru prima data pe scena impreuna cu ORCHESTRA DE MANDOLINE, merge in turnee, participa la spectacole si castiga numeroase premii.

Victoria Vlase – Pe la pod la Harsova. 


Intre anii 1975 si 1978 a fost eleva la Scoala Populara de Arta din Bucuresti, clasa profesor Dumitru Ilinescu.

A fost colega cu solistii: Emilia Bubulac, Constantin Badea si Constantin Parvu.
Victoria Vlase imprima in septembrie 1999 la ELECTECORD, cu Orchestra Nationala Radio de Muzica Populara si dirijorul Marius Olmazu, primul sau CD cu 14 piese intitulat DU-TE DOR LA SOMOVA.


In octombrie 2004, sub bagheta unui alt renumit dirijor – Ion Ivanovici, scolit pe vremea lui Gheorghe Vancu si a lui Constantin Arvinte, Victoria imprima CD-ul care o defineste in port si cantec – FATA CU BANUTI PE FRUNTE.

Pe coperta acestui album Victoria Vlase poarta pe cap acea geruzea specifica Dobrogei.
In acest moment, Victoria Vlase traieste vremea ei, cu valorile specifice prezentului, si ofera publicului ce are mai de pret – CANTECUL, bucuria si tristetea sufletului ei puse in vers si note muzicale.

 

Albume:

– Du-te dor la Somova
– Fata cu banuti pe frunte

 

Melodie populara dobrogeana.

sursă: http://www.artistipopulara.ro/artisti.php?id=82

Distribuie:

Un comentariu

Comentariile sunt închise.