Fosta cladire CEC

cladire CEC

O altă clădire istorică din Hârșova, demolată în timpul regimului comunist este fosta cladire CEC.

Vom publica și câteva mărturii ale cititorilor noștri pentru a descrie cât mai exact locația și ce activități s-au desfășurat dea lungul timpului în aceste clădiri.

Elena Mares: In anii ’78- ’80 era fostul CEC în clădirea cu etaj ; magazinul Recartari-Artizanat unde vindea Doamna Marioara Miron ;aprozarul lui Nea Pelivan;un atelier de lavete de la Progresu;o sală de biliard pt pensionari condusă de Nea Belizarie (Velizare numele din buletin)apoi sediul Pompieri.

 

Ruhie Ciumbargi: Cladirea C.E.C-ului.Primul meu loc de Muncă, alături de Dna.Corneanu,Fânica Bosoi,Tanta Gheghișan și alte colege care au plecat din Oraș.Șef fiind Dl.Nită cu care am lucrat mai departe in Sediul nou al.CEC-ului.

 

Stefania Bosoi : Cladirile sunt: fostul CEC unde eu am lucrat, deasupra era Sindicatul, în continuare la CEC era un camin cultural care s-a transformat în Autogara, alaturi era un aprozar unde vindea d-na Vranceanu iar în capat era un magazin de stofe și alte lucruri, iar în spatele cladirii erau pompierii.

 

Viorel Istratescu: Langa CEC era tutungeria unde vindea dna Negrila,iar în casa care se vede mai sus pe str Carsium a stat fam. Negurici.

 

Ionel Draghici: In corp 2 a fost Auto gara. Corp 3 Aprozar Pelivan. Corp 4 sticlarie. Lavete.

 

Mirela Aura Sener: CEC pe colt ,apoi magazin recartari era mama lui Liviu Miron ,apoi mama cu aprozarul (Pelivan) apoi lavete progresul,in spate erau pompierii ,nea Ganea si Victor Cazacu …..inainte cu citiva ani fusese autogara apoi a mutat-o jos in port!

 

Natasa Liubovi Lupascu:  Înainte de Autogară a fost Casă de cultură.
Casa de cultură nouă fost construită în anii ’60-’61…

Str Carsium vedere BRD

 

 

Sursa foto: Ionică Echim

cladire CEC

In ultimii ani ai regimului comunist, toate clădirile vechi, istorice din partea centrală a orașului, au fost  lăsate special în ruină, pentru a fi demolate și ulterior s-au construit blocuri.

Pentru mai multe detalii despre Harsova vizitati:

https://ro.wikipedia.org/wiki/H%C3%A2r%C8%99ova

Distribuie: