Restaurantul din centru si Cofetaria

Vă mai amintiți de această clădire?

  • Restaurantul cu terasă
  • Cofetărie
  • Agenție Loto

Clădirile vechi trebuiesc declarate clădiri de patrimoniu, este necesară restaurarea și recondiționarea lor. In Hârșova au mai rămas foarte puține astfel de clădiri,Restaurantul din centru si Cofetaria din păcate.

Faptul că Școala Veche se află intr-un proces de renovare prin care va deveni muzeu regional, este cel mai bun lucru din punct de vedere cultural și arhitectural, care s-a intamplat in orasul nostru în ultimele decenii.

Mulțumim cititorilor pentru descrierea locației.

Mikisor Csk: Intrarea la terasa ,dupa cofetarie si loto.La intrare mititei…apoi o fantanica mica arteziana!Noi cei mititei alergam in jurul ei.Ne stropeam cu apa.

 

Mese si scaune metalice verzi,aveau un zgomot specific de restaurant ,atunci cand erau trase pe pardoseala cimentuita.In stanga se intra spre restaurant.Era un anunt:Specialitatea casei:”Tochitura cu mamaliguta”!

 

De jur imprejur ,langa peretele cu „ochiuri” de sticla colorate erau mese.Erau la un nivel(cota,😜) mai ridicat.

 

Formatia era „in fund”.Amintiri…Cofetaria avea 2 camere….Vitrina frigorifica mare, cu geamuri inclinate pe latura din spate.

 

Masina mare de inghetata nu facea fata!Trebuia sa astepti ca acea compozitie sa fie totusi inghetata!!!Erau cupe de inox …!

Bomboane cip,biscuiti Ovidiu,Miorita ,mentosane ,bezele,Glucoza,Spirale,Eugenii,Cico,pepsi-cola,zahar candel…printre primele dulciuri ale copilariei.

Apoi urma plimbarea de seara,de 2-3 ture pana in Port si prin jurul fantanei.Lume,lume…seminte si chiar pauni ,in parcul de la Farmacie!Lumea era fericita!

De toate varstele !!!Era oare mai bine!?Erau mai putine griji!?

Indiferent de raspunduri,amintirile raman frumoase!

 

Restaurantul din centru si Cofetaria:

 

Costica Serban: O constructie frumoasa, care a avut tot felul de destinatii,carcima ,(restaurant)cinematrograf si pana la demolare iar carciuma ,dar nimeni nu a ingrijit o.

 

Era un simbol al orasului cum au fost si alte cladiri.O cladire frumoasa si mareata a fost in spatele salii de sport actuale,Mai este un garaj facut aiurea de coop progresu.

 

Aici cofetaria a fost inpartita in doua ,cum te uiti in stanga a fuctionat un bar cu tonomat a lui Nicu Buriu.

In dreapta pe colt era Loto si intrarea in gradina restaurat cu acea fantana artezina ,si cantau lautarii din Harsova si se dansa.

Sub unitatea de termopane a fost un beci mare in care a fuctionat crama ,cu micii ,pastrama carnati si alte bunatati cu vin si beresub pamant la circa 8/10 m.

Din cauza aerisiri si neingrijiri sa inchis si astupat ,deasupra s a facut popicarie ,terasa si acum ceea ce vedeti

 

Petrica Voinea: La cofetărie Florin Piersic și Amza Pelea au consumat ceai motivul mâncase șuncă

 

Bucsan Maria În spatele clădirii era grădină de vară, unde mergeam la mici și bere și unde am avut petrecerea de la nuntă. Nașii au fost fam. Weisz și a fost prezent și actorul Amza Pellea. Erau prăjituri f.bune la cofetărie!

 

Marcel Candescu: Clădirea a fost proprietatea lui Stelica Ștefănescu înainte de razboi.Acesta a avut primul cinematograf si un restaurant care au fost naționalizate după razboi.

 

Sursa foto: Ionică Echim
Restaurantul din centru si Cofetaria

Distribuie: