Harsova veche intoarcere in timp – Fostul Dispensar

vechiul dispensar Harsova

O alta cladire cu o arhitectura deosebita, de care astazi din pacate nu ne mai putem bucura este acest imobil. O perioadă a fost dispensar.

Mărturii de la cititori:

Mikisor Csk:  Cladirea a fost situata aproape de „Butelii”si „ILF”…In ultima perioada de timp,inainte de demolare,se produceau „lavete”In curte se aflau 1-2 garaje de „tego”.Alaturi se vad ramurile unui corcodus ….Apoi multa vreme abandonata….!!!

 

Ruhie Ciumbargi:  DA ! Clădirea se afla vis a vis de Competrol .Se afla F.aproape de Dunăre,pe str.Alexandru cel Bun.A aparținut unei Familii de Turci,care s au mutat la Brăila.

Dna.Cadrie (nu i cunosc numele de familie) venea f.des in Hârșova. Nu stiu să mai existe descendenți in viață. Clădirea a fost sediu Flamura(dacă nu greșesc)Progresul care produceau Lavete,Dispensar nu mi amintesc să fi fost.

Poate înainte de 1966.Apoi a intrat într o degradare latentă până au demolat o manual.A fost cea mai frumoasă Clădire de pe Malul Dunării.Casa dnei.Popescu având o Poziție Aparte.

Harsova veche intoarcere in timp – Fostul Dispensar

 

Stefania Bosoi: Asa este cum zici tu Rusen, asa stiu si eu,inainte de birourile Flamurii nu stiu ce a fost,acolo lucra dl Maican -Dumnezeu sa-l ierte- era contabil sef la Flamura,dupa aceea a intrat coop.Progresul cu sectiile de lavete sefa era d-na Minciu- Dumnezeu sa o odihneasca si pe ea-.In ultimul timp nu mai era nimic in ea , s-a deteriorat si au demolat-o.

 

Costica Serban: Din auzite de la Domnul Nihat a fost hotel a unei fam de turci.

Fiind naționalizate au ajuns pe mana proasta a unor conducători comuniști care le au distrus A fost birourile intreprinderi Flamura Rosie ere frumoasa cu garduri din piatra ,cu o curte frumoasa.Au facut in fata ei in curte garaj ,care mai este si acum,Flamura sa mutat in sediul de pe sos. Constantei si a fost ocupata de coop Progresul ca fab. de covoare si altele care au dus la distrugerea ei ,ca si alte cladiri ce au fost date pe mana lor,De exemplu Scoala Ioan Cotovu care acum dupa zeci de ani este in reabilitate.

Harsova veche intoarcere in timp – Fostul Dispensar

 

Marian Deacu Înainte de demolare se desfășura o activitate textila. Au locuit și familii.

In spatele sălii de sport din port

 

Victoria Draghici Acest imobil a fost cândva situat pe strada Portului, și a fost amplasat Spitalul TBC, unde într-adevăr a lucrat doctorul KEMAL, DC. HAERI. În spatele clădirii a fost casa familiei BUCUR, bunicii și părinții ANGELICAI BUCUR. Într-adevăr au locuit multe familii acolo, după ce s-a desființat spitalul….. De la poarta spitalului începea str. Liniștei.

 

Cabuz Nela Vorbim de două clădiri diferite dar asemănătoare…Eu cred ca cea din poza este fostul dispensar TBC iar altă cladire cea din port este acea casă unde trăiau două surori turcoaice…Eu eram copil si le tin minte…apoi una a murit iar cealaltă a plecat ..cred ca le nationalizase casa comuniștii.

Scurtă descriere Harsova pe Wikipedia

Scurtă descriere Harsova pe Wikipedia

sursă foto: Ionică Echim

vechiul dispensar Harsova

Distribuie: