Harsova: Doi soferi bauti sanctionati

tanar din harsova amendat cu 2.000 de lei pentru nerespectarea carantinei

Harsova: Doi soferi bauti au fost sanctionati pentru infracțiuni la regimul rutier, de polițiști din cadrul Poliției Hârșova. În ambele cazuri s-au întocmit dosare de cercetare penală.

Harsova: Doi soferi bauti sanctionati de politia harsova

Șofer de 41 de ani pe Strada Revoluției.

La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 21.40, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat de 41 de ani, care a condus un autoturism pe strada Revoluției din Hârșova, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Șofer de 57 de ani pe Șoseaua Națională.

La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat de 57 de ani, care a condus o autoutilitară pe DN 2A, în apropierea orașului Hârșova, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Bărbatul în cauză a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În ambele cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Harsova: Doi soferi bauti sanctionati. Ce spune codul rutier?

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

citește și: Harsova: Pieton accidentat pe soseaua nationala

Politia Orasului Harsova

Distribuie: