Trei cazuri covid19 in 4 zile la Harsova

Trei cazuri covid19 in 4 zile la Harsova, mai exact în perioada 02.10.2020 – 05.10.2020 au fost confirmate 3 cazuri noi de covid. Rata incidenței la 1000 de locuitori în perioada 22.09.2020 – 05.10.2020 a ajuns la 0,36. Creșterea este semnificativa avand in vedere ca în perioada 18.09.2020 – 01.10.2020 rata incidenței la 1.000 de locuitori se situa la 0,09.

Trei cazuri covid19 in 4 zile la Harsova

Trei cazuri covid19 in 4 zile la Harsova, ar trebui să ne dea de gândit?

Ce putem face? Cum putem reduce rata de infectare?

În primul rând respectând normele de igienă, de păstrare a distanței și purtarea corectă a măștii. Pe parcursul verii, cu toții am fost martori la relaxarea restricțiilor de către autorități pe de o parte dar și la relaxarea cetățenilor pe de altă parte. Cred că nu sunt singurul care am văzut prin magazinele din oraș clienți dar și vânzători ce nu purtau mască, sau care o țineau sub bărbie. Ar trebui să ne dea de gândit, deși lucrul acesta nu s-a întâmplat doar la Hârșova, ci peste tot.

Dacă continuăm în ritmul acesta ne vom întroarce cât de curând la starea de urgență, depinde doar de noi. Nu este cazul să ne panicăm, însă este cazul să ne responsabilizăm mai mult. Foarte probabil restricțiile se vor impune din nou, la început între localități. Dacă reușim să păstrăm rata de infectare mică, copiii noștri vor merge fizic la școală sau la grădiniță. Iar noi vom putea merge liniștiți la serviciu, plimbare și la restaurante.

Mesajul Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta

Purtați masca de protecție, evitați spațiile aglomerate și neaerisite! In tabelul de mai jos este prezentat riscul transmiterii SARS-CoV-2 de la persoane asimptomatice, în diferite locații și pentru diferite perioade de ocupare, ventilație și niveluri de aglomerare.

riscul transmiterii sars-cov-2 persoane pozitive asimptomatice - covid harsova Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta

Comunicat de presă al Prefecturii Constanța privind situația Județului Constanța la data de 06.10.2020:

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.291 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 71 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 413 persoane internate, dintre care 377 din județul Constanța și 36 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.185 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 348 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 243 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (72), asistenți medicali (98) și personal auxiliar (73).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19.

Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 123 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 94 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 105 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 89 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 2 ocupate).În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 322 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 205 sancțiuni contravenționale (în cuantum de 33.480 de lei), dintre care 153 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 13.500 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 47 de societăți comerciale și PFA.În cursul zilei de ieri, 05 octombrie a.c., 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța.

În cadrul acestora, au fost verificate 433 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

Evoluție la nivel de țară și în Hârșova. – Trei cazuri covid19 in 4 zile la Harsova

Evoluție cazuri Hârșova: Coronavirus Harsova – Evolutie cazuri confirmate

Situația în țară: https://stirioficiale.ro/informatii/precizare-de-presa-06-octombrie-2020-ora-22-43

Distribuie: