Bisericile din Harsova strang alimente pentru o campanie umanitara

bisericile din Harsova

Bisericile din Harsova strang alimente neperisabile pentru o campanie umanitara. Acțiunea umanitară „De Crăciun, fii bun!”, organizată de Arhiepiscopia Tomisului, are ca scop sprijinirea familiilor sărace din peste 40 de localități din județ.

campania umanitara arhiepiscopia tomisului

Bisericile din Harsova strang alimente alături de toate parohiile urbane din județ:

Bisericile din Harsova strang alimente

Comunicat Arhiepiscopia Tomisului:

Campania umanitară „De Crăciun, fii bun!”, ediția a II-aÎn perioada 22 noiembrie – 10 decembrie, Departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului organizează cea de-a doua ediție a campaniei umanitare „De Crăciun, fii bun!”.

Scopul acțiunii este sprijinirea familiilor sărace, cu mulți copii, bătrânilor, persoanelor singure și a celor afectate de pandemie (aflate în izolare sau în carantină) din peste 40 de localități din județ (Deleni, Adamclisi, Șipotele, Ion Corvin, Negureni, Băneasa, Lipnița, Coslugea, Gârlița, Ostrov, Sinoe, Mihai Viteazu, Tariverde, Nuntași, Istria, Gura Dobrogei, Peninsula, Piatra, Poiana, Săcele, Ovidiu, Vadu, Sibioara, Grup Social Ceres, Eforie Nord, Biruința, Tătaru, Coroana, Potârnichea, Vâlcelele, Vârtop, Vadu – Oii, Gălbiori, Stupina, Mireasa, Dunărea, Izvoru, Conacu, Ștefan cel Mare, Galeșu, Nazarcea, Ivrinezu Mic, Poarta Albă, Remus Opreanu) și din municipiul Constanța.

Grupul țintă este format din peste 1000 de familii. În acest sens, în toate parohiile din orașele:

  • Constanța,
  • Mangalia,
  • Medgidia,
  • Hârșova,
  • Ovidiu,
  • Eforie,
  • Negru Vodă,
  • Techirghiol
  • Cernavodă

vor fi organizate colecte de alimente neperisabile, de produse igienico-sanitare, de dulciuri și de jucării în perioada 22 noiembrie – 10 decembrie. Distribuirea ajutoarelor se va face între 14 și 20 decembrie.

Acțiunea se organizează în postul Crăciunului întrucât, așa cum a declarat Pr. Jean Ion, consilierul Departamentului Social-Misionar:

„în această perioadă ne pregătim de primirea Celui mai mare Dar. Un Om a venit în lume, ca lumea să descopere, de fapt, în El pe Dumnezeu. Însuși denumirea campaniei noastre ne îndeamnă la bunătate, cu cei ce sunt în nevoi, cu cei ce sunt în dificultate, mai cu seama în această perioadă de pandemie. Ne-am gândit că nevoile omului de la sat sunt mai acute decât ale celor de la oraș. Ne-am ghidat după proverbul românesc: «Când primești ceva ți se umple mâna, iar când dăruiești ți se umple sufletul», încercând să aducem înainte de Sfintele Sărbători o picătură de bucurie familiilor încercate în aceste vremuri de pandemie.”

În cadrul acțiunii se vor respecta toate măsurile de prevenție medicală pentru limitarea răspândirii coronavirusului.Cine dorește să fie bun de Crăciun și să ajute persoanele defavorizate prin intermediul colectei umanitare, poate să obțină mai multe informații de la preoții din parohiile urbane ale Arhiepiscopiei Tomisului.

Află mai multe despre: Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena din Hârșova

Sursă foto biserici: Ionică Echim și Niculiță Paul

Distribuie: