Consilierul Pro Romania Mariana Pelelunga critica rectificarea bugetara

Mariana Pelelunga il acuza pe primar

Consilierul Pro Romania, Mariana Pelelunga, critica rectificarea bugetara votată în Consiliul Local pe data de 3 noiembrie 2020. Atrage atenția a asupra faptului că înainte de rectificare erau necesare două lucruri. Arpobare regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Local și constituirea comisiilor de specialitate.

Consilierul Pro Romania Mariana Pelelunga critica

Consilierul Pro România, Mariana Pelelunga, critica rectificarea bugetară într-o declarație pe Facebook ( Facebook Mariana Pelelungă ):

Am urmărit, cu interes, dezbaterile aprinse ce au avut loc, pe tema rectificării bugetare, in sedinta ” de indata” convocată de primar în data de 3.11.2020, orele 18,00. Am văzut 11 oameni care nu știau ce votează, care nu au cerut nicio explicație pentru sumele repartizate. Cinste lor!

Sub pretextul unor plati urgente, cu bani sosiți de acum 2 luni ( dar care nu au fost repartizati deoarece primarul a incălcat Codul administrativ și, în mod corect, a fost demis de prefect), fara sa aștepte constituirea comisiilor de specialitate și aprobării regulamentului de organizare și funcționare al consiliului local,disperat, a convocat aceste ședințe nelegale.

Dar erau plati importante de făcut…… Pentru cine… doar primarul știe. Era normal ca bugetul sa fie analizat de consilierii comisiei economice, pe baza explicațiilor directorului economic si a unor documente justificative, pentru ca este vorba de banul public.

De ce nu s- a procedat in mod legal și transparent?În mod voit, nu am participat la aceasta mascarada de sedinta pentru a sanctiona aceasta încălcare a legii.

Vreau sa reprezint, cu cinste partidul PRO ROMANIA, in cadrul consiliului local și sa ma pot uita în ochii harsovenilor, fara rușine si cu mândrie. Am fost blamata de oameni care, din interes, sau rea-credință, au fost ofensați de reacția mea. N- au decât. Cinstea mea și respectul de sine sunt mai importante decât comentariile lor .

Vezi aici ședința din data de 3 noiembrie în care a fost aprobată rectificarea bugetară. Consens in Consiliul Local Harsova

Primarul Viorel Ionescu contactat de Hârșova Carsium declară următoarele:

Viorel Ionescu primar Harsova

Dacă pentru doamna consilier administrația publică este un hobby (plătit din bani publici), după cum a afirmat dumneaei recent, pentru mine gestionarea treburilor orașului este o mare responsabilitate și o datorie asumată față de cetățenii acestui oraș.

Distribuie: