Emil Paraschiv: Consider că sunt victima unui abuz incalificabil

emil paraschiv - viceprimar suspendat harsova

Emil Paraschiv: „Consider că sunt victima unui abuz incalificabil, dar vă asigur că nu voi ceda și voi continua să lupt, atât cât va fi nevoie, pentru a pune capăt acestui regim de tip dictatorial care s-a instaurat în orașul nostru.”

Viceprimarul din Hârșova se consideră victima unui abuz incalificabil, din partea primarului Viorel Ionescu.

Sperăm ca realția dintre cei doi să revină la normal. Iar dacă acest lucru nu mai este posibil, măcar să fie una strict instituțională.

Până atunci, ar fi interesant să aflăm ce ar avea de câștigat Hârșova, ca oraș, dacă alegerile ar fi câștigate de unul dintre cele două partide, pe care cei doi le reprezintă. Ne aflăm în campanie electorală pentru alegerile generale din data de 6 decembrie.

Într-o postare pe Facebook viceprimarul confirmă relația tensionată pe care o au cei doi. În urmă cu trei zile vă relatam istoricul confruntării dintre cei doi în acest articol: Relatie tensionata intre primar si viceprimar la Hârșova

Emil Paraschiv: Consider că sunt victima unui abuz incalificabil (mesaj integral)

„Stimați hârșoveni,

În urmă cu două săptămâni, am fost ales în funcția de viceprimar al orașului Hârșova. A fost o alegere democratică, a unei majorități a consiliului local, bazată pe votul dumneavoastră, pentru care vă mulțumesc.

Din păcate, însă, alegerea mea nu i-a picat bine actualului primar, care își dorea să facă ”echipă” cu un consilier din partidul lui, unul care să nu întrebe, să nu audă și să nu vadă nimic din ceea ce se întâmplă în activitatea de zi cu zi a primarului.

Din acest motiv, imediat după alegerea mea, a început să mă șicaneze și să mă umilească, în speranța deșartă că va reuși să mă determine să îmi dau demisia.

A avut inclusiv nerușinarea de a-mi propune să-mi dau demisia, în schimbul promisiunii unul loc de muncă la RAJA sau în primărie, comportându-se ca un stăpân absolut pe moșia numită Hârșova, unde poate face tot ceea ce îsi dorește.

Sursă Foto: Emil Paraschiv – acțiune igienizare.
Emil Paraschiv: Consider că sunt victima

Ei bine, refuzul meu de a da curs unei asemenea absurdități, l-a înfuriat și mai tare și a decis, de la sine putere, ca nu voi avea acces în biroul din primărie alocat viceprimarului ”de când lumea”, iar pentru că nu am fost ”ascultător”, a hotărât să mă trimită cu biroul la sediul Serviciului Tehnic, Administrativ din strada Decebal, un atelier mecanic și garaj pentru utilajele primăriei, situat lângă cimitir, așadar cât mai departe de sediul Primăriei Orașului Hărșova.

La pachet cu acest exil, primarul mi-a delegat și câteva atribuții, în speranța că nu le voi putea îndeplini, având în vedere lipsa dotărilor necesare (birou, calculator, imprimantă, telefon), urmând ca ulterior să mă acuze în fața cetățenilor că nu mi-am făcut treaba.

Cu toate acestea, m-am prezentat zilnic la program și am încercat să îndeplinesc sarcinile delegate, făcând solicitări serviciilor responsabile prin adrese redactate și listate în birourile colegilor din primărie.

Am solicitat, potrivit atribuțiilor delegate, luarea unor măsuri pentru colectarea deșeurilor din zona malurilor cursurilor de apă din raza orașului și stabilirea unui program săptămânal pentru astfel de activități.

În acest sens, la solicitarea mea, au avut loc, în cursul săptămânii trecute și zilei de ieri, acțiuni de igienizare în zona Căpităniei Hărșova și în zona situată între Colțan și Piatra cu Capac.

Sursă Foto: Emil Paraschiv – acțiune igienizare.

Am solicitat rapoarte zilnice privind activitatea persoanelor apte de muncă, care au obligația de a efectua acțiuni sau lucrări de interes local, potrivit prevederilor Legii nr. 416/2001, astfel încât să nu existe persoane care nu-și îndeplinesc această obligație, iar orașul să beneficieze de munca acestora în domenii în care este mare nevoie de forță de muncă.

Am cerut serviciului care se ocupă de identificarea și ridicarea câinilor fără stăpân să stabilească un program săptămânal pentru aceste acțiuni, pentru o rezolvare cât mai rapidă a problemei câinilor fără stăpân din orașul nostru.Am înțeles foarte bine că nu pot face echipă cu un asemenea primar, dar sunt hotărât să-mi îndeplinesc atribuțiile delegate și să onorez, cu simț de răspundere, încrederea pe care hârșovenii mi-au acordat-o prin votul lor.

Emil Paraschiv: Consider că sunt victima unui abuz incalificabil

Consider că sunt victima unui abuz incalificabil, dar vă asigur că nu voi ceda și voi continua să lupt, atât cât va fi nevoie, pentru a pune capăt acestui regim de tip dictatorial care s-a instaurat în orașul nostru.

Echipa mea sunt hârșovenii!

Pe ei mă bazez și îi încurajez să se implice cât mai mult în viața publică, pentru că numai împreună vom reuși să oferim acestui oraș un viitor mai bun.

Distribuie: