Conducea baut pe strada Vadului

Harsova: Conducea baut pe strada Vadului

Harsova: Conducea baut pe strada Vadului sâmbătă când a fost oprit de polițiști. Bărbatul în vârstă de 53 de ani avea o alcolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul s-a ales cu dosar de cercetare penală.

Harsova: Conducea baut pe strada Vadului și a fost oprit de polițiști din cadrul Poliției Orașului Hârșova

Harsova: Conducea baut pe strada Vadului

Comunicat Inspectoratul Județean de Poliție Constanța

La data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 17.45, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat, de 53 de ani, care a condus un autoturism pe strada Vadului din orașul Hârșova, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Ce spune codul rutier?

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Alcoolemie se numește cantitatea de alcool aflată, temporar, în fluxul sanguin al unei persoane. Alcoolemia se mai numește și:

  • „concentrația de alcool în sânge”;
  • „nivelul de alcool în sânge”;
  • „îmbibație alcoolică”;
  • „grad de intoxicație alcoolică”.

Harsova: Doi soferi bauti sanctionati

Distribuie: