INSP și DSP au dat avizul pentru carantinarea Constanței

carantina constanta alte 7 localitati

INSP si DSP au dat avizul privind carantinarea Municipiului Constanța. Comitetul Județean pentru Situatții de Urgență se reunește în ședință la ora 15:00 pentru a vota carantinarea municipiului. Nu se mai pune problema, dacă Municipiul Constanța intră în carantină, ci când.

CJSU va lua hotărârea, iar ulterior o va trimite Departamentului pentru Situații de Urgență pentru emiterea ordinului. La acest moment sunt luate în calcul mai multe scenarii, printre care, carantinarea municipiului Constanța din acest weekend, și carantinarea începând de luni dimineața.

INSP si DSP au dat avizul asupra carantinării Municipiului Constanța

Evaluarea Institutului Național de Sănătate Publică, prin Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, a fost făcută în urma primirii raportului de evaluare de la DSP Constanta. Ambele instituții au căzut de acord că se impune carantinarea.

INSP si DSP si-au dat acordul

Conform datelor transmise la data de 18 noiembrie 2020 de DSP Constanța, în municipiul Constanța s-au înregistrat 2749 de cazuri pozitive, în ultimele 14 zile. Iar incidenta la 1.000 de locuitori pe ultimele 14 zile a ajuns la 8,78.

Situația în Constanța s-a înrăutățit constant și anunțam acest lucru încă de pe 13 noiembrie. Municipiul Constanta este foarte aproape de carantina

Care este situația la nivelul județului la data de 18 decembrie.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 11.921 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 204 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 550 de persoane internate, dintre care 531 din județul Constanța și 19 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.960 de persoane aflate în carantină la domiciliu.

În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 3.884 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

https://ct.prefectura.mai.gov.ro/

Distribuie: