Klaus Iohannis: Scolile toate in online

Klaus Iohannis: Scolile toate in online.

Declarație de presă Klaus Iohannis – Ședință de guvern din data de 5 noiembrie 2020.

Klaus Iohannis: Scolile toate in online

Klaus Iohannis: Scolile toate in online.

Fragmente din declarația președintelui.

Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile luate până acum NU mai sunt suficiente. Sunt necesare noi măsuri în plan național, precum școlile să treacă TOATE în online.

Angajații și din public, și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile publice și private trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă sunt în interior, sau în exterior, portul măștii trebuie generalizat. 

Klaus Iohannis: Scolile toate in online

Angajatorii trebuie să decaleze programul de funcționare ca și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând distanțarea suficientă între persoane.

Declarație de presă Klaus Iohannis – Ședință de guvern din data de 5 noiembrie 2020.

Noi dorim să controlăm extinderea pandemiei, dar vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale. Ne dorim să continue activitățile economice, nu dorim să închidem economia românească, ci să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare.

Vrem ca românii să-și continue viața cât de mult se poate, apropiat de o viață normală. Suntem în condiții de pandemie. 

În același timp, începe campania electorală, va fi în condiții foarte stricte. Urmează și votul. Vă invit să vă implicați total pentru a garanta în cele mai bune condiții organizarea alegerilor.

Este posibil, am dovedit-o la alegerile locale care au avut loc acum puțin timp! Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză. Democrația trebuie garantată!

Democrația se garantează prin alegeri libere, națiunile puternice țin la alegeri democratice, chiar și în condiții de criză. Ce exemplu mai bun decât alegerile care au avut loc acum puține ore aș putea să spun, în SUA. Acolo să ne uităm. La democrații consolidate, cu tradiții vechi, când vrem să vedem cum se gestionează alegeri pe timp de criză.

Klaus Iohannis: Scolile toate in online

Acolo au aproape 100 de mii de cazuri noi în fiecare zi. Și totuși, alegerile s-au organizat cu prezență record. Dacă v-ați uitat la televizor ați văzut lume multă la alegeri, disciplinați, toți cu mască, au ales.

În SUA și în 1944 au organizat alegeri, în plin război. Așa trebuie în democrație! Așa fac națiunile puternice, iar cea română este o națiune puternică dragii mei și vom trece împreună prin această criză.

Explozie de cazuri covid la Harsova

Vezi înregistrarea: https://www.facebook.com/watch/?v=2116303665160508

Distribuie: