Explozie de cazuri covid la Harsova

Harsova depaseste iar incidenta 3

Explozie de cazuri covid19 la Harsova. Numărul cazurilor a crescut îngrijorător. Într-o singură zi au fost înregistrate 15 cazuri pozitive. Comparând cu luna octombrie când au fost înregistrate doar 10 cazuri toată luna. Noiembrie pare să fie o lună mult mai complicată. Numărul inexplicabil de mare într-o singură zi poate fi de la un focar, insă nu avem confirmarea de la DSP.

Au fost înregistrate 19 cazuri pozitive în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie 2020. Hârșova ajunge la o rată a incidenței la 1000 de locuitori de 1,74.

coronavirus covid19 harsova

Explozie de cazuri covid19 la Harsova.

Vezi evoluția de la începutul pandemiei Coronavirus Harsova – Evolutie cazuri confirmate

explozie de cazuri covid-19 la harsova

Situația în Județul Constanța – Comunicat de presă al Prefecturii Constanța.

Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 6.439 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 150 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 424 de persoane internate, dintre care 396 din județul Constanța și 28 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.836 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 397 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 108 cadre didactice, 154 de elevi, 59 de studenți și 30 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 427 de cazuri de infectare în rândul personalului:

medici (107), asistenți medicali (179) și personal auxiliar (141). La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 98 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 83 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 109 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 89 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 28 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 17 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.837 de teste RT-PCR.Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 272 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 58.300 de lei), dintre care 265 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 57.000 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 110 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 02 noiembrie a.c., peste 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.365 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

Situația în țară: https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-4-noiembrie-2020-ora-13-00

Distribuie: