Municipiul Constanta este foarte aproape de carantina

coronavirus harsova

Municipiul Constanta foarte aproape de carantina. Judetul Constanta se află pe locul 2 pe tara la numarul de teste pozitive în ultimele 24 de ore. Municipiul Constanța a ajuns la incidenta de 6,98 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Numai în ultimele 24 de ore Municipiul Constanța a înregistrat un număr de 425 de cazuri pozitive cu virusul covid-19. Din acest moment nu este exlusă o carantină pentru Municipiul Constanța. DSP Constanța va înainta o analiză de risc Prefecturii Județului Constanța, și vor monitoriza în următoarele 3-4 zile evoluția cazurilor, după care vor decide asupra unei eventuale carantine zonale. Astăzi s-a decis carantinarea municipiului Sibiu.

Municipiul Constanta foarte aproape de carantina
sursă: Pixbay

Municipiul Constanta foarte aproape de carantina.

Judetul Constanta se află pe locul 2 pe tara la numarul de teste pozitive în ultimele 24 de ore. Iar incidentța la o mie de locuitori este de 4,66 în ultimele 14 zile pe tot județul Constanța.

Municipiul Constanța a ajuns la incidenta de 6,98 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Numai în ultimele 24 de ore Municipiul Constanța a înregistrat un număr de 425 de cazuri pozitive cu virusul covid-19.

DSP Constanța va transmite o analiză de risc Prefecturii Județului Constanța:

Municipiul Constanta foarte aproape de carantina
Sursă: DSP Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu anunță schimbări la nivelul:

  • Direcției de Sănătate Publică Constanța
  • Spitalul Militar Constanța
  • Spitalul Județean Constanța are un nou manager și un nou director medical.

”Din păcate, vreau să vă spun doar atât: ce vă spuneam în campania electorală, parțial sau nu, se confirmă. Lipsa de transparență, lipsa de management politic, foarte mulți oameni obedienți unui sistem politic și decizii luate într-o anumită direcție și fără transparență. Trebuie transparentizat actul administrativ. Schimbări ce vor urma sunt: Spitalul Militar, Direcția de Sănătate Publică, Direcția de Drumuri Județene, la instituțiile de cultură și la tot ce înseamnă instituțiile subordinate, vor fi evaluaţă și cei care nu și-au arătat eficiența, vom acționa în consecință. Va trebui să muncim zi și noapte pentru reconstrucția județului” a declarat Mihai Lupu, joi 12 noiembrie 2020 în conferința de presă de la finalul ședinței Consiliului Județean.

Astăzi s-a decis carantinarea Municipiului Sibiu începând cu ziua de luni.

Situația în Județul Sibiu:

  • Prefectul Județului Sibiu este  în izolare deoarece este infectat cu coronavirus.
  • Directorul DSP Sibiu a demisionat.
  • Subprefectul a fost revocat.
  •  viceprim-ministrul României, Raluca Turcan a declarat că așteaptă și demisa managerului Spitalului Județean de Urgență.

Declarații Raed Arafat referitoare la carantinarea Municipiului Sibiu:

  • Având în vedere incidența mare a cazurilor de coronavirus, vom institui măsura de carantinare a Sibiului, la un loc cu Șelimbăr și cartierul Arhitecților, începând de luni. La fel, vor intra în carantină și localitățile Tălmaciu și Cisnădie.
  • Închiderea magazinelor și a mall-ului pe toată perioada weekendului, încă din acest weekend, cu excepția farmaciilor, a magazinelor agro-alimentare și a piețelor.
  • Pe durata carantinei, magazinele se închid la ora 20, terasele vor rămâne închise, inclusiv cele aflate în spațiul deschis.
  • Magazinele pot primi cel mult o persoană la opt metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică emise, iar între orele 10 și 13, procurarea de alimente și materiale necesare va fi rezervată persoanelor cu vârste de peste 65 de ani.
  • Pentru ieșirile sau intrările în zona de carantină există excepții: asistența medicală de urgență, activitatea profesională, cumpărarea alimentelor – pe baza declarației pe propria răspundere.
  • Activitățile religioase se vor desfășura numai în spații deschise.
  • La sfârșitul celor 14 zile, care sunt socotite de luni, vom face o nouă evaluare. 

Rugămintea noastră către populație este să înțeleagă și să colaboreze pentru aceste măsuri, care sunt extrem de necesare pentru a reduce impactul asupra sectorului sanitar și scăderea incidenței virusului.

  • Colegii de la Spitalul Militar suplimentează cu încă 5 paturi locurile de acolo, iar astăzi, trei pacienți de la ATI urmează să plece la Târgu Mureș, unde sunt locuri disponibile. Și acolo se va suplimenta mâine numărul cu încă zece paturi.
  • Când ai un municipiu cu indice peste 11%, ai o transmitere intensă. Măsurile acestea urmăresc reducerea mobilității și a contactelor care nu sunt necesare.

Situația în România:

Mun. București / 47782 / 1114
Constanța / 9837 / 970
Cluj / 14867 / 586Brașov / 13517 / 507Ilfov / 9574 / 500
Timiș / 14194 / 489
Sibiu / 9535 / 470.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.489 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Vezi situația completă îm România: Stiri Oficiale

Vezi care este incidența în zona Hârșova în ultimele 14 zile. Evolutie infectari cu virusul covid-19 in Harsova si localitatile din zona

Distribuie: