Tractorist din Garliciu oprit de politistii din Crucea

Garliciu Jud. Constanta

Tractorist din Garliciu oprit de politisti din cadrul Secției 7 Rurală Crucea. Barabatul in varsta de 67 de ani nu detinea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Politistii i-au deschis dosar de cercetare penala.

Tractorist din Garliciu oprit de politisti

Tractorist din Garliciu oprit de politisti din cadrul Sectiei 7 Rurale Crucea

Comunicat IPJ Constanța

La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 09.30, polițiști din cadrul Secției 7 Rurală Crucea au identificat un bărbat, de 67 de ani, care a condus un tractor pe raza localității Gârliciu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ce spune codul rutier?

CAPITOLUL III: Conducătorii de vehicule

SECȚIUNEA 1: Dispoziții generale

Art. 20

(1)Pentru a conduce pe drumurile publice autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere, conducătorii acestora trebuie să posede permis de conducere corespunzător.


(2)Permisele de conducere se eliberează pentru următoarele categorii de vehicule: AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb sau Tv.

SECȚIUNEA 2: Permisul de conducere
Art. 23

(1)Dreptul de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai pe drumurile publice îl are numai persoana care posedă permis de conducere valabil, corespunzător categoriei ori subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, sau dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulație.

(2) Au dreptul de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie pe drumurile publice, în condițiile stabilite prin regulament, și persoanele care urmează un curs de pregătire practică, în vederea obținerii permisului de conducere, numai în prezența și sub supravegherea directă a unui instructor auto atestat în acest sens, precum și a examinatorului din cadrul autorității competente în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere pentru oricare dintre categoriile ori subcategoriile prevăzute de lege.

Tractorist din Garliciu oprit de politisti din cadrul Sectiei 7 Rurale Crucea

Infracțiunea este prevăzută în codul penal.

art. 335

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2)  sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

Alte evenimente rutiere recente unde au fost prezenți polițiști din cadrul Secței de Poliție Crucea:

Accident in Comuna Ghindaresti, Judetul Constanta, pe data de 28 octombrie, soferul consumase alcool. La locul evenimentului rutier s-au deplasat polițiști din cadrul Secției de Poliție din Crucea. Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost dus la spital după ce a fost testat cu aparatul etilotest. Continuare Accident in Ghindaresti – soferul consumase bauturi alcoolice

Distribuie: