PSD Harsova anunta motivul pentru care nu a votat pentru investitia propusa de primar

PSD Harsova anunta motivul pentru care investitia nu a fost aprobata

PSD Harsova anunta motivul pentru care nu a votat proiectul de hotărâre.

Mesaj PSD Hârșova :

Stimați hârșoveni,

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Hârșova din această seară, unde a fost dezbătut proiectul de hotărâre privind aprobarea realizării obiectivului de investiție “Achiziționare ponton acostare ambarcațiuni în orașul Hârșova, în cadrul P.O.P.A.M. Măsura 1, consilierii PSD prezenți la ședință s-au abținut de la votarea proiectului în forma propusă deoarece amendamentul de limitare a cheltuielilor neeligibile la maximum 2% din valoarea proiectului nu a fost acceptat de către consilierii PNL, în acest caz existând posibilitatea angajării unor cheltuieli mult prea mari din bugetul local. Consilierii locali ai PSD Hârșova nu au votat și nu vor vota niciodată împotriva unui proiect pe fonduri europene, însă nu vor accepta posibilitatea angajării unor cheltuieli neeligibile nelimitate din bugetul local pentru aceste proiecte.

Primarul Viorel Ionescu a declarat că introducerea amendamentului dorit de Pro România și PSD ar fi dus la pierderea finanțării.

Viorel Ionescu răspunde comunicatului PSD Harsova în care anunta motivul pentru care nu a sustinut proiectul în forma propusă de primar:

„Referitor la comunicatul consilierilor PSD privind respingerea proiectului, le sugerez să nu mai mintă! Pentru a mai domoli furia cetățenilor, au găsit scuza că nu au vrut să voteze consilierii PNL un amendament prin care dna consilier PRO România Pelelungă a vrut să impună o condiție, modificând nefundamentat conținutul proiectului, lucru ce ducea la respingere acestuia și pierderea finanțării.

Amendamentul a fost respins de PNL, iar un consilier PSD, care are experiență din consiliul trecut și știe că nu se pot face astfel de modificări, s-a abținut. Cu toate astea, proiectul fără amendamentul consilierei Pelelungă nu a fost aprobat și a fost respins cu votul consilierilor PSD și PRO România.” a declarat Viorel Ionescu.

Ce spune Direcția de implementare Fonduri Europene din cadrul Primăriei Hârșova?

Pe de altă parte, doamna Carmen Cheran, director executiv în cadrul Direcției Implementare Fonduri Europene din cadrul Primăriei Hârșova a atras atenția consilierilor că introducerea acestui amendament ar duce la respingerea finanțării.

Directorul execuvitv a exlicat în cadrul ședinței din Consiliul Local Hârșova că acest amendament nu resectă ghidul solicitantului. Iar nerespectarea ghidului solicitantului duce automat la respingerea finanțării.

Investiția este finanțată în proporție de 100% din bani europeni și fonduri guvernamentale. Valoarea totală a proiectului este de 131.000 Euro, fonduri nerambursabile.

Mai multe informații despre proiect: Primaria Harsova – Cerere de fonduri europene pentru doua pontoane de acostare ambarcațiuni de agrement

Ședința CL Hârșova:

Despre proiect:

Investiția în valoare de aproximativ 131.000 de euro va fi folosită pentru:

Achiziționarea a două pontoane de acostare plutitoare pentru ambarcațiuni de agrement. Acestea sunt avizate de Autoritatea Navală Română. Vor fi amplasate pe malul Dunării.

  • Zona Port
  • Zona Varoș

Aceste pontoane de acostare vor deservi Organizaţia Profesională a Pescarilor Profesionişti ,,Cyprinus Hârşova”. Dar și persoanelor fizice care dețin ambarcațiuni / nave de sport și agrement.

Valoarea totală a proiectului ,,Achiziționare ponton acostare ambarcațiuni în orașul Hârșova”, este de 641.698,93 lei – inclusiv TVA. Și se compune din:

  • Servicii consultanță managementul proiectului = 21.000,00 lei + TVA
  • Servicii audit financiar = 3.500,00 lei + TVA
  • Dotări – Achiziționare 2 pontoane = 512.332,80 lei + TVA
  • Servicii informare și publicitate = 2.410,00 lei + TVA

Distribuie: