Consiliul Local Respinge investitia propusa de Viorel Ionescu

primaria harsova

Consiliul Local Harsova respinge investitia propusa de Viorel Ionescu. Consilierii PSD si Pro Romania nu au votat pentru proiect. Valoarea eligibilă a investiției este de 641.698,93 lei (inclusiv TVA). Cererea de finanțare în cadrul P.O.P.A.M., Măsura 1. (Programul Operațional Pentru Pescuit și Afaceri Maritime) are finantare 100% din fonduri europene și guvernamentale.

Consiliul Local respinge investitia

Consiliul Local Harsova respinge investitia propusă de primar.

Cei aproximativ 131.000 de euro se vor pierde daca consilierii nu ajung la un consens.

Din primele informatii, se pare ca majoritatea PSD + Pro Romania nu a votat pentru această investiție. Imediat ce vom afla motivele care au stat la baza acestei decizii vom reveni cu amanunte.

Investiția constă în achiziționarea a două pontoane de acostare plutitoare pentru ambarcatiuni de agrement. Acestea vor fi avizate de Autoritatea Navală Română. Pontoanele urmează sa fie amplasate pe malul Dunării dacă proiectul primește finanțare.

Pentru mai multe informatii despre investitie cititi: Primaria Harsova – Cerere de fonduri europene pentru doua pontoane de acostare ambarcațiuni de agrement.

Actualizare 20:30.

Consiliul Local Harsova respinge investitia propusă de primar.

Comunicat PSD Hârșova:

Stimați hârșoveni,

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Hârșova din această seară, unde a fost dezbătut proiectul de hotărâre privind aprobarea realizării obiectivului de investiție “Achiziționare ponton acostare ambarcațiuni în orașul Hârșova, în cadrul P.O.P.A.M. Măsura 1, consilierii PSD prezenți la ședință s-au abținut de la votarea proiectului în forma propusă deoarece amendamentul de limitare a cheltuielilor neeligibile la maximum 2% din valoarea proiectului nu a fost acceptat de către consilierii PNL, în acest caz existând posibilitatea angajării unor cheltuieli mult prea mari din bugetul local.
Consilierii locali ai PSD Hârșova nu au votat și nu vor vota niciodată împotriva unui proiect pe fonduri europene, însă nu vor accepta posibilitatea angajării unor cheltuieli neeligibile nelimitate din bugetul local pentru aceste proiecte.

Ședința Consiliului Local din data de 10 noiembrie 2020

Actualizare 09:40.

Declarația primarului Viorel Ionescu:

Actualizare 21:45

PSD și PRO România își bat joc de orașul Hârșova! Au respins atragerea de fonduri europene. Dragi hârșoveni, Cu mare dezgust vă informez faptul că în această seară am avut parte de aceeași atitudine potrivnică dezvoltării orașului din partea consilierilor PSD și PRO România, care se pare că au un singur scop: răzbunarea pe primarul ales de hârșoveni, blocând proiectele inițiate pentru binele acestui oraș. Toată munca depusă la foc automat în ultima săptămână, împreună cu colegii din Primărie, pentru a depune acest proiect pe ultima sută de metri, a fost călcată în picioare de acești consilieri. Este fără precedent!!!

Un consiliu local care refuză accesarea unui proiect cu finanțare 100% din fonduri europene pentru orașul nostru, care nu are puterea financiară de a se dezvolta cu forțe proprii, este un consiliu incompetent și falimentar!

Și ca să vă convingeți ce a fost cu adevărat important pentru consilierii PSD și PRO România, în această seară au respins 130.000 euro, destinați dezvoltării orașului, dar au introdus un proiect suplimentar prin care au impus primarului, în mod abuziv, să îi asigurare viceprimarului biroul pe care și-l dorește. Noaptea minții!

Nu m-ar surprinde ca la ședința următoarea să văd că vor vota să mă mute și pe mine din birou sau chiar și Fântână Arteziană! Cam asta îi preocupă! Nu vor să înțeleagă faptul că dacă mi-au impus un viceprimar ostil, NU îmi vor putea impune și să am încredere în el! Un viceprimar care votează împotriva dezvoltării orașului, nu poate face echipă niciodată cu mine! Cred că, în aceste condiții, se impune să cer un punct de vedere tuturor hârșovenilor, dacă mai este cazul să mai muncim pentru atragerea de fonduri europene, atâta timp cât consilierii PSD și PRO România votează împotrivă, nejustificat? Pentru ce au fost votați de cetățeni?

Referitor la comunicatul consilierilor PSD privind respingerea proiectului, le sugerez să nu mai mintă! Pentru a mai domoli furia cetățenilor, au găsit scuza că nu au vrut să voteze consilierii PNL un amendament prin care dna consilier PRO România Pelelungă a vrut să impună o condiție, modificând nefundamentat conținutul proiectului, lucru ce ducea la respingere acestuia și pierderea finanțării.

Amendamentul a fost respins de PNL, iar un consilier PSD, care are experiență din consiliul trecut și știe că nu se pot face astfel de modificări, s-a abținut. Cu toate astea, proiectul fără amendamentul consilierei Pelelungă nu a fost aprobat și a fost respins cu votul consilierilor PSD și PRO România. Puteți viziona ședința de consiliu pe site-ul Primăriei Hârșova.

https://www.ampeste.ro

Despre proiect:

Investiția în valoare de aproximativ 131.000 de euro va fi folosită pentru:

Achiziționarea a două pontoane de acostare plutitoare pentru ambarcațiuni de agrement. Acestea sunt avizate de Autoritatea Navală Română. Vor fi amplasate pe malul Dunării.

  • Zona Port
  • Zona Varoș

Aceste pontoane de acostare vor deservi Organizaţia Profesională a Pescarilor Profesionişti ,,Cyprinus Hârşova”. Dar și persoanelor fizice care dețin ambarcațiuni / nave de sport și agrement.

Valoarea totală a proiectului ,,Achiziționare ponton acostare ambarcațiuni în orașul Hârșova”, este de 641.698,93 lei – inclusiv TVA. Și se compune din:

  • Servicii consultanță managementul proiectului = 21.000,00 lei + TVA
  • Servicii audit financiar = 3.500,00 lei + TVA
  • Dotări – Achiziționare 2 pontoane = 512.332,80 lei + TVA
  • Servicii informare și publicitate = 2.410,00 lei + TVA
Distribuie: