Relatie tensionata intre primar si viceprimar la Hârșova

Relatie tensionata intre primar si viceprimar la Hârșova. O colaborare pare din ce in ce mai dificilă între cei doi. În cele ce urmeaza, vă vom relata cum a început să se deteriorieze relația dintre cei doi în spațiul public.

Iar pe final vă prezentăm cele mai recente declarații ale lui Viorel Ionescu și Emil Paraschiv, primarul și viceprimarul Hârșovei.

Relatie tensionată intre primar si viceprimar. Ziua alegerilor locale – 27.09.2020:

Emil Paraschiv: i se adresa primarului în funcție, printr-o scrisoare deschisă:

„Domnule Viorel Ionescu,

Astăzi mi-ați dovedit, încă odată, și sper din toată inima să fie și ultima, că nu meritați să fiți primarul meu, primarul hârșovenilor.

Ați ținut neapărat să faceți și în această ultimă zi de mandat ceea ce ați făcut în ultimii patru ani. Sesizări, reclamții plângeri și tot felul de mizerii, complet nefondate, menite de a hărțui adversarii politici. ”

Declarația a fost dată în contextul depunerii unei sesizări la Biroul Electoral de către Viorel Ionescu, în urma unui eveniment produs la secția de votare de la Liceu.

Sesizarea făcută de Viorel Ionescu în ziua alegerilor:

”Subsemnatul Viorel Ionescu, candidat la funcția de primar din partea PNL depun prezenta contestație prin care vă aduc la cunoștință faptul că unii candidați ai Partidului Social Democrat, în speță Stăncuța Ene, Ionel Dia, Emil Paraschiv, perturbă activitatea secțiilor de votare prin deranjarea meselor unde se află situați membrii secțiilor de votare sau prin agresarea verbală a candidaților. Față de cele prezentate vă rog să dispuneți luarea măsurilor legale pentru asigurarea procesului de votare în condiții optime și civilizate.”

Relatie tensionata intre primar si viceprimar – Ședința CL Hârșova din 10 noiembrie 2020

Un alt episod a avut loc în celebra ședință din 10 noiembrie 2020, când proiectul de investiție propus de primar nu a trecut. Însă a apărut pe ordinea de zi un proiect de hotărâre „surpriză”. Și folosesc acest termen, pentru că majoritatea cetățenilor nu cunoșteau cât de tensionată este relația între cei doi. Și nici nu este ceva obișnuit ca atribuirea biroului să se facă prin HCL.

Proiectul de hotărâre pentru atribuirea spațiului din incinta Primăriei Orașului Hârșova, camera nr. 12, domnului viceprimar al orașului Hârșova, pentru folosirea acestuia, cu destinația de birou, pe perioada mandatului de viceprimar.

Proiectul a fost votat și s-a materializat în HOTARAREA nr. 123 din 10.11.2020

Proiectul a fost votat de consilierii PSD și Pro România.

Cum au votat consilierii PNL acest proiect de hotărâre?

Din cei 8 consilieri ai PNL, 7 s-au abținut, iar un vot a fost împotrivă.

În ședința din data de 10 noiembrie, viceprimarul Emil Paraschiv se adresa colegilor consilieri cu următorul mesaj:

” Majoritatea dintre dumnavoastră știți , am fost ales in funcția de viceprimar al orașului Hârșova de mai bine de o săptămână, și în tot acest timp domnul primar a refuzat să îmi pună la dispoziție biroul. Care până acum a fost ocupat tradițional de viceprimarul orașului. A trebuit să mă plimb în fiecare zi pe holurile primăriei. Am fost și pe teren. Mi-am făcut de lucru.. nu am putut să îmi îndeplinesc atribuțiile corespunzător. Neavând acces la calculator, la imprimantă, la telefon, la absolut nimic din ce dotări trebuie să aibă viceprimarul. „

Dialog Viorel Ionescu și Emil Paraschiv în cadrul ședinței CL Hârșova din 10 noiembrie:

Emil Paraschiv: „având în vedere refuzul viceprimarului”

Viorel Ionescu: „încă sunt primar”

Emil Paraschiv: „sperăm nu pentru mult timp”

Viorel Ionescu: „Aoleu,si vreti sa facem echipă? Vis-a-vis de colegii dumneavoastră, și atunci cum spuneți că vreți să facem echipă dacă sperați..”

Emil Paraschiv: „Nu, nu vreau să facem echipă. Am vrut să facem echipă. Dar dumneavoastră ați refuzat. M-ați călcat în picioare.”

Viorel Ionescu: „Nu e adevărat.”

Emil Paraschiv: „M-ați umilit, m-ați umilit în ultimul hal. V-ați bătut joc de voturile și de încrederea pe care mi-au dat-o colegii consilieri. V-ați bătut joc de votul cetățeanului din Hârșova.”

Viorel Ionescu: „Dumneavoastră vă bateți joc de comunitatea Hârșova când votați împotriva unui proiect european.”

(…)

Din aceeași ședință:

Viorel Ionescu: „Vreau sa fac mici precizari, ca vad ca se victimizeaza domnul viceprimar. Nu. Are atributii, efectiv a fost pe teren ca să învețe cum este viața de viceprimar. Și cu domnul administrator, mai mult cu domnul administrator apoi pe la serviciul tehnic-administrativ cu domnul Cheran. A luat cunostinta cu viata de teren. Acum eu i-am spus domnului viceprimar, are un birou, si va avea un birou. Acum daca vreti dumneavoastra sa ii dati eu nu am nicio problema, puteti sa ii dati un birou. Dar mai intai si mai intai trebuia sa invete..”

Emil Paraschiv: „ia spuneti domnul primar unde am biroul?”

Viorel Ionescu: „Păi biroul îl aveti in sediul Primariei Harsova la serviciul tehnic-administrativ din strada Decebal nr. 26. „

Emil Paraschiv: am inteles

Viorel Ionescu: „pai acolo nu e tot birou?”

Emil Paraschiv: „adica, la sediul Carsium Edil, langă cimitir?”

Viorel Ionescu: „Nu e Carsium Edil, faceti confuzie, se pare că o săptămână ați făcut degeaba prezență.”

Tot în aceeași ședință viceprimarul l-a acuzat pe primar că nu îi dă cheia de la birou. Iar primarul s-a arătat nemulțumit de faptul că se resping proiecte pe fonduri europene pentru a da birou viceprimarului. Mai jos regăsiți ședința înregistrată și dialogul purtat de cei doi.

Dispoziția primarului din 13 noiembrie 2020 prin care se atribuie provizoriu sediul din Str. Decebal.
Dispoziția primarului din 13 noiembrie 2020 prin care se atribuie provizoriu sediul din Str. Decebal.

Contactat de Hârșova Carsium, primarul Viorel Ionescu, a declarat în data de 14 noiembrie 2020 următoarele:

„Am văzut zilele trecute că preocuparea principală a domnului Paraschiv Emil nu a fost atragerea unor fonduri europene pentru dezvoltarea acestui oraș, ci asigurarea biroului pe care și-l dorește, cu sprijinul colegilor săi de partid. În biroul pe care și-l dorește atât de mult se face igienizare, așa cum vom face în tot sediul Primăriei. Inclusiv în biroul meu au fost efectuate lucrări de reparații și amenajare. Nu înțeleg, în schimb, ce i se pare umilitor? „Lângă cimitir” au fost birourile Direcției de Confort Urban din cadrul Primariei de câteva zeci de ani.

Nu le-am amenajat eu. Poate că nu înțelege domnul Paraschiv, pentru că nu știe cu ce s-au ocupat foștii viceprimari, dar în calitatea sa și cu atribuțiile pe care i le-am dat, trebuie să meargă foarte des pe teren, inclusiv în acea locație. Pentru ceilalți oameni care lucrează acolo nu este un lucru umilitor, dar pentru dl. Paraschiv, da.

Relatie tensionata intre primar si viceprimar la Hârșova.

Aș incheia spunând că maturitatea nu ne-o dă nici vârsta, nici anii de experiență în muncă, ci capacitatea de a ne adapta și de a înțelege că ceva care se naște din ură, ambiție sau dușmănie, nu va genera niciodată încredere, consens sau colaborare. Am avut experiența discuțiilor cu Emil Paraschiv și, pot spune cu părere de rău, că am avut încredere în ceea ce a spus, dar și-a schimbat atitudinea în funcție de propriul interes, trădând înțelegerea avută. El este cel care mi-a spus, în mandatul trecut, să nu fac pact cu PSD (el fiind în PNL). Unde este el acum???

Așadar, fiecare este liber să aprecieze cine și ce interes urmărește în toată această mascaradă cu impunerea unui viceprimar ostil și blocarea unor proiecte benefice orașului nostru. Nu îl va crede nimeni că își dorește să colaboreze cu un primar pe care l-a calomniat, criticat și despre care a afirmat că nu și-l dorește ca primar.

Deci, cam despre ce încredere vorbește? Ce echipă?”

Viceprimarul Emil Paraschiv a declarat pe 14 noiembrie pentru Ordinea.ro

viceprimarul emil paraschiv sediu decebal primaria harsova

„Încă de la început, am fost de bună credință și mi-am arătat disponibilitatea pentru o colaborare onestă, bazată pe respectul reciproc. Am considerat că trebuie să ne comportăm ca doi oameni politici maturi, care au fost votați de cetățeni. Numai că, primarul a preferat să mă umilească, comportându-se de parcă Primăria și orașul sunt moșia lui, iar noi suntem niște simpli valeți.

El trebuie să înțeleagă faptul că trebuie să colaborăm, chiar dacă nu îi place, pentru că ambii am fost votați de cetățeni“

Articol cu aceeași temă: Consiliul Local Respinge investitia propusa de Viorel Ionescu

Distribuie: