Sedinta tensionata in Consiliul Local Harsova

investire primar harsova pentru al doilea mandat
Sedinta tensionata in Consiliul Local Harsova
Primarul Orașului Hârșova Viorel Ionescu

Se anunta o sedinta tensionata in Consiliul Local Harsova in aceasta după-amiază. Primarul Viorel Ionescu a declarat public pe Facebook ca in cadrul sedintei de astazi de la ora 17:00 propunerea PNL pentru funcția de viceprimar va fi doamna Stan Dumitra, cu care a făcut echipă și în primul mandat.

Asa cum anticipam in articolul Sedina pentru alegerea viceprimarului nu există la acest moment majoritate în Consiliul Local. Ba mai mult după această declarație, se pare că PNL nu a negociat o majoritate iar sansele sa o obtina sunt minime. Vom reveni cu amănunte după încheiere ședinței de astăzi.

Ce spune art. 57 din codul administrativ ?

  •  Viceprimarul este subordonat primarului și înlocuitorul de drept al acestuia, care îi poate delega atribuțiile sale.
  • Viceprimarul este ales cu votul majorității consilierilor locali în funcție, din rândul membrilor acestuia.
  •  Schimbarea din funcție a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată cu votul majorității consilierilor în funcție, la propunerea primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcție.
  •  Pe durata mandatului, primarul și viceprimarul primesc o indemnizație lunară, ca unică formă de remunerare a activității corespunzătoare funcției de primar, respectiv de viceprimar, și care reprezintă baza de calcul pentru stabilirea drepturilor și obligațiilor care se determină în raport cu venitul salarial. Primarul și viceprimarul nu beneficiază de sporul de vechime în muncă și nici de alte sporuri prevăzute de lege.
  • Pe durata exercitării mandatului, viceprimarul își păstrează statutul de consilier local, fără a beneficia de indemnizația aferentă acestui statut.

Declarația Primarului Viorel Ionescu

Dragi hârșoveni, Astăzi, la ora 17, am convocat prima ședință a noului consiliu local, în cadrul căreia se va alege și viceprimarul orașului. Așa cum este și firesc, pentru că Hârșova a ales continuitate, PNL-ul va avea o propunere pentru funcția de viceprimar, tot în persoana doamnei Stan Dumitra, o persoană în care am încredere și alături de care am făcut echipă și în mandatul trecut.

Cred, în continuare, că Hârșova are nevoie de liniște și de o echipă care să asigure continuitate. Este posibilă, însă, și constituirea unei majorități care să impună un viceprimar al opoziției, dar care nu va avea atribuții și care va încasa o indemnizație degeaba, doar pentru a fi împotriva primarului.

O astfel de majoritate o calific ca fiind împotriva hârșovenilor, nu a mea. Eu voi putea gestiona activitatea și fără viceprimar, nu ar fi prima dată, dacă majoritatea Consiliului Local va dori acest lucru, însă indemnizația acestuia va fi suportată de hârșoveni.

Mesajul pe care vreau să îl transmit și colegilor consilieri este unul de liniște, de normalitate și responsabilitate. Cel puțin asta îmi doresc eu și cred că și hârșovenii. Ambițiile, resentimentele, supărările și trecutul trebuie să le lăsăm în urmă și trebuie să construim viitorul, să ne gândim la binele orașului nostru.

Campania s-a terminat și cred că orice persoană responsabilă are aceeași opinie ca a mea: un consilier care m-a criticat și a dezinformat în campania electorală cetățenii cu privire la activitatea mea de primar, sigur nu își va dori să fie acum viceprimar, să facă echipă sau să fie subordonat tocmai primarului Ionescu, invocând ca pretext ,,binele orașului”.

Ar fi doar o dovadă de ipocrizie, consider eu! Să lăsăm, totuși, conștiința și votul fiecărui consilier să demonstreze hârșovenilor care sunt adevăratele interese ale celor trimiși să îi reprezinte!

HÂRȘOVA merge ÎNAINTE!

IUBIM HÂRȘOVA,
Continuăm împreună!

Sedinta tensionata in Consiliul Local Harsova. Cine sunt consilierii locali?

componenta consiliu local harsova

Viorel Ionescu Facebook

Distribuie: