Sens giratoriu la intrarea in Harsova

Sens giratoriu la intrarea proiect aprobat de CL Harsova in Harsova

Sens giratoriu la intrarea in Harsova pentru reducerea accidentelor. Primăria Hârșova a solictat sprijinul DRDP Constanța pentru înființarea unui sens giratoriu. Sensul giratoriu va fi amplasat la intersecția drumurilor DN2A (E60) și DN22A km 86+200. Obiectivul este reducerea accidentelor în zonă. De-a lungul timpului, în această intersecție au avut loc foarte multe accidente, provocate de șoferii, care nu acordau prioritate, autovehiculelor ce se deplasau pe DN2a (E60).

Sens giratoriu la intrarea in Harsova
Sursă hartă: Google Maps

Primarul solicită votul consilierilor locali pentru a putea semna protocoluil de colaborare cu DRDP Constanța.

Proiect de hotărâre: Se împuternicește Primarul Orașului Hârșova, în vederea semnării Protocolului de colaborare, în formă autentică, cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, pentru realizarea obiectivului de investiții “Amenajare intersecție între drumurile DN2A (E60) km 127+000 și DN22A km 86+200 – ieșirea din orașul Hârșova spre Constanța și Tulcea”

Sens giratoriu la intrarea in Harsova – Proiect inițiat de Viorel Ionescu:

Autoritatea publică locală a solicitat sprijinul Direcția Regională de
Drumuri și Poduri Constanța pentru înființarea unui sens giratoriu la intersecție între drumurile DN2A (E60) km 127+000 și DN22A km 86+200 – ieșirea din orașul Hârșova spre Constanța și Tulcea, pentru a se reduce numărul de accidente rutiere ce se produc în această zonă, fluidizarea circulației, creșterea siguranței participanților la trafic.
Urmare a numeroaselor solicitări, la data de 11.11.2020, Direcția
Regională de Drumuri și Poduri Constanța își arată disponibilitatea de a
implementa proiectul mai sus menționat, sub condiția încheierii, în formă
autentică, a unui protocol de colaborare.

Urmare acestui protocol, fiecare parte semnatară va avea obligații, în
vederea execuției lucrării, cele mai importante obligații ale autorității publice locale fiind : punerea la dispoziția administratorului drumurilor DN2A și DN22A, cu titlu gratuit, pe toată durata de existență a obiectivului de investiții, a unei suprafețe de teren ce va rezulta din măsurători, și numai dacă se impune, necesară amenajării sensului giratoriu, asigurarea iluminatului public, etc.

Accident produs în zona unde va fi amplasat sensul giratoriu: Accident la intrarea in Harsova dinspre Constanta

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța: https://www.drdpct.ro/

Distribuie: