Subventii necuvenite incasate de ACA Harsova

crescatori de animale harsova

Subventii necuvenite incasate de ACA Harsova. APIA (structura centrala) si MADR constata ca ACA Harsova s-a folosit de date nereale pentru a obtine fonduri europene și de la bugetul național.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) structura centrală a verificat cererile de sprijin pe suprafață depuse de Asociația crescătorilor de animale din Hârșova.

sursă foto: APIA

Subventii necuvenite incasate de ACA Harsova

„- urmare verificărilor efectuate, APIA structura Centrală a constatat că ACA Hârșova s-a folosit de date nereale la depunerea cererilor de sprijin, și implicit obținerea unor sume de bani din fonduri europene și de la bugetul național, pentru plăți pe suprafață, respectiva notă de control fiind înaintată către Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală, care în prezent desfășoară cercetări în dosarul penal nr. 114/P/2020.

– ținând cont că prin nota de control s-a stabilit că ACA Hârșova a primit sprijinul financiar solicitat în campania 2019, precum și în campaniile anterioare, în mod necuvenit, APIA Structura Centrală a dispus către APIA Centru Județean Constanța să adopte măsurile legale și procedurale conform constatărilor echipei de verificare.

– la nivelul APIA sunt în curs de implementare măsurile dispuse în cadrul notei de control iar la Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală sunt în derulare verificări specifice în acceași speță;”

Cerere de dezbatere a acestei adrese în ședința de astăzi 25.11.2020 la punctul Diverse.

S-a formulat cerere pentru citirea și dezbaterea acestei adrese în cadrul ședinței de Consiliul Local, programată astăzi 25 noiembrie, ora 18:00. În cuprinsul cererii se mai solicită:

  • analizarea posibilității propunerii de a se iniția un proiect de HCL pentru încetarea contractului dintre ACA Hârșova și Primăria Hârșova
  • contracte individuale de închiriere a unor suprafețe de pajiști, prin metoda atribuirii directe, conform efectivelor cu care fermier pășunează sau cu care își desfășoară activitatea agricolă
  • verificarea legalității încasărilor privind taxa (impozitul) pe teren și chiria plătite de ACA Hârșova către UAT Hârșova în anii: 2017, 2018, 2019, 2020;

http://www.apia.org.ro/

Cererea nu a putut fi dezbătută în ședința din 19 noiembrie din lipsă de cvorum. Lipsa de cvorum pentru sedinta Consiliului Local.

Proiecte aflate pe ordinea de zi din ședința de astăzi, 25.11.2020

Acestea, dar și alte proiecte vor fi dezbătute și votate astăzi în CL Hârșova.

Subventii necuvenite incasate de ACA Harsova (documente)

Subventii necuvenite incasate de ACA Harsova constate de APIA
sedinta consiliu local 25 noiembrie

Distribuie: