Viorel Ionescu anunt pe tema covid19

viorel ionescu primarul din harsova

Viorel Ionescu anunt pe tema covid19. Primarul Viorel Ionescu a făcut cu puțin timp în urmă un anunț referitor la situația epidemiologică din localitate. Edilul atrage atenția asupra răspândirii informațiilor false. Zvonul privind carantinarea localității este o informație falsă.

Hârșova înregistrează un număr de 24 de cazuri în ultimele 14 zile. Iar incidența la 1.000 de locuitori se află la 2,16. (perioada 08.11.2020 – 21.11.2020)

Viorel Ionescu anunt pe tema covid19

Viorel Ionescu anunt pe tema covid19:

„Recent a apărut un spațiul public o informație referitoare la faptul că localitatea noastră va intra în carantină. ESTE FALSĂ această informație!!!

Incidența la nivelul localității noastre este mică. Numărul persoanelor testate și confirmate se situează sub pragul necesar luării măsurii carantinei. Vă rog să luați în considerare numai informațiile comunicate oficial, pentru a evita panicarea cetățenilor și crearea unei situații tensionate, fără fundament. Așa cum v-am anunțat și pe data de 15 noiembrie, au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire și printre angajați ai Primăriei Hârșova.

Persoanele confirmate respectă măsura carantinării, iar sediul instituției a fost dezinfectat, fiind realizate zilnic astfel de activități. Nimeni nu a făcut un secret din acest lucru, deși persoane iresponsabile și permanent conflictuale, au făcut și din acest lucru un subiect de dispută politică și au transmis că se încearcă ,,ascunderea adevărului” și că nu sunt luate măsuri de protecție a cetățenilor.

Toți avem familii și ne temem pentru sănătatea noastră și a celor apropiați.

Ce interes am putea avea în a ascunde confirmarea unor cazuri de îmbolnăviri? Cine și ce ar avea de câștigat? Personal am efectuat mai multe teste, în primul rând pentru sănătatea mea și a familiei.

Consider că sunt o persoană foarte expusă și încerc să iau toate măsurile de precauție. Toate cazurile sunt în evidența DSP Constanța, nu pot fi ascunse și nici nu are cineva un astfel de interes. Până la apariția simptomelor (dacă acestea apar) și până la confirmarea oficială nu putem ști dacă suntem sau nu infectați și trebuie să ne protejăm respectând măsurile de prevenire a îmbolnăvirii.

Transmiterea virusului SARS-COV 2 este deja una comunitară, putând fi contactat de oriunde.

Rugămintea mea către toți cetățenii este, în primul rând, să își ia fiecare măsurile de precauție necesare și să ne respectăm între noi. Fiecare are dreptul la propria opinie legată de existența virusului, de transmiterea acestuia, de consecințele pe care le poate avea îmbolnăvirea cu acest virus, însă constat că, în mod imoral și iresponsabil, și această situație este exploatată politic, cetățenii sunt sufocați, alarmați inutil și iritați cu tot felul de informații denaturate.

Personal consider că ne confruntăm cu un virus foarte contagios, care pentru unii poate avea consecințe foarte grave, iar pentru alții aproape inexistente. De aceea, suntem LIBERI să alegem cum să ne protejăm propria sănătate și chiar viață, dar suntem OBLIGAȚI să respectăm viața și sănătatea celorlalți, respectând măsurile dispuse de autorități. Sănătatea cetățenilor nu trebuie să aibă culoare politică, ci trebuie să fie o preocupare pentru toți, să ne aducem aportul fiecare, nu să ne întrecem în critici sau laude, mai ales pe fondul unor campanii electorale.

Suntem responsabili, suntem sănătoși!

Vă mulțumesc pentru că vă pasă!

Suntem hârșoveni, înainte de toate!”

Evoluția de la începutul pandemiei: Coronavirus Harsova – Evolutie cazuri confirmate

Distribuie: