Accident in Harsova autorul a fugit

Accident in Harsova autorul a fugit. Accidentul s-a petrecut marti la ora 16:50, pe Str. Revoluției, iar conducatorul auto a fugit de la locul faptei.

Soferul care a produs accidentul conducea un autoturism de culoare neagra, iar conform martorilor circula cu o viteza de peste 80 km/h. Din cauza vitezei persoanele prezente nu au reusit sa vada marca autoturismului care a produs accidentul. Din fericire nu sunt victime.

Autoturismul din imagine era parcat regulamentar și a fost acroșat de șoferul teribilist.

Șoferul care a produs accidentul nu a oprit deloc.

Accident in Harsova autorul a fugit
accident strada revolutiei harsova

Accident in Harsova autorul a fugit

Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Art. 338

Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia

(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.

(3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:

a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;

b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;

c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;

d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.


Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-338

Distribuie: