Profanare de morminte în cimitirul din Gârliciu

profanare de morminte la cimitirul din garliciu

Profanare de morminte in cimitirul din Garliciu. In urma cu 4 zile primarul comunei Gârliciu, Anica Tufă anunța indignată pe Facebook că cimitirul ortodox din localitate a fost vandalizat.

„Ce ANIMALE au putut să facă dezastrul ăsta în cimitir??? Dacă în postul Craciunului ați ales să sporiti durerea celor care își plâng morții…mai aveți odihnă??? Rușine să vă fie !!!! ” mesajul a fost publicat de primar in data de 18 decembrie.

În imaginile publicate de edil se văd mai multe obiecte funerare distruse, cruci smulse si felinare rupte.

Profanare de morminte in cimitirul din Garliciu
sursă: Anica Tufă, primarul Comunei Gârliciu

Din primele informații se pare că autorii ar fi trei minori cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani și au fost identificați de polițiștii din cadrul Secției Rurale 7 de Poliție Crucea, informează FocusPress.

Localnicii sunt foarte supărați și cer ca părinții să plătească daunele, atât copiii cât și părinții să suporte consecințele. Minorii sunt acuzați de către localnici și de alte fapte de distrugere în localitate.

Profanare de morminte in cimitirul din Gârliciu, ce prevede codul penal?

Art 319 

Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unui monument sau a unei urne funerare ori a unui cadavru, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Art. 113

(1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.

(2) Minorul care are vârsta între 14 și 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedește că a săvârșit fapta cu discernământ.

(3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.

Citește și: Tufa Anica primarul Comunei Gârliciu: Fără gunoaie în comuna mea

De cele mai multe ori aceste probleme vin din lipsa educației și a problemelor familiale. Acești copii au nevoie de consiliere psihologică pentru a înțelege gravitatea faptelor și a se îndrepta către activități specifice vârstei.

Comuna Gârliciu este o localitate liniștită, iar comportamentul teribilist al acestor copii, nu îi reprezintă câtuși de puțin pe copiii din localitate.

Din acest motiv, primarul Anica Tufă i-a chemat pe copiii din comună la căminul cultural, pentru a primi darurile de la Moș Crăciun:

„Anunț important!!

Miercuri, 23 decembrie 2020, toți copiii vor fi prezenți la Caminul Cultural respectând următorul program:

  • preșcolari ( grădinița) 11:30 – 12:30
  • ciclul primar( CP – IV) 12:30 – 14:30
  • ciclul gimnazial (V-VIII) 14-16

pentru a primi darurile de la Moș Crăciun !

Să fiți cuminți și ascultători, dragilor !”

Distribuie: