Inspectoratul Scolar Judetean Constanta anunta sosirea primei serii de tablete pentru elevi

tablete elevi scoli judetul constanta

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta anunta sosirea primei serii de tablete pentru elevi. Acestea vor fi distribuite in zilele următoare către școlile din județ.

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta
sursă: Inspectoratul Școlar Județean Constanța

Astăzi, 04.12.2020, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a primit prima serie de tablete destinate elevilor din unitățile de învățământ constănțene, prin Programul Național „Școala de acasă”.

Acestea vor fi distribuite zilele următoare către școlile din județ, în funcție de datele transmise și centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean. Următoarea serie va ajunge la Constanța în cel mai scurt timp și, implicit, la beneficiari. Se asigură, astfel, accesul la activități de învățare on-line pentru toți elevii constănțeni, din unități de învățământ preuniversitar de stat, care provin din medii defavorizate și care nu dețin dispozitive electronice cu conexiune la Internet.

“Primirea acestor tablete reprezintă o confirmare a faptului că eforturile noastre instituționale, precum și cele ale managerilor școlari, depuse până în prezent, au o finalitate clară. Elevii județului nostru sunt cuprinși într-un proces didactic susținut tehnologic, conform cerințelor actuale” a afirmat inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai

Joi, 19.11.2020, s-a desfășurat conferința de presă în sistem on-line, a inspectorului școlar general SORIN MIHAI, unde a fost prezentată și situația necesarului de tablete la nivelul Județului Constanța.

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta: Care este situația copiilor care nu au tablete?

Astăzi se va definitiva centralizarea la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Conform precizărilor Ministerului Educației și Cercetării analiza nu se aplică și la preșcolari deorece aceștia nu trebuie expuși în mediul on-line, ci numai în grupuri închise de comunicare cu părinții. Soluția identificată a fost aceea să se țină legătura cu părinții la o dată și o oră stabilite de comun acord părinte – cadru didactic, astfel încât să existe o comunicare eficientă.

Avem o situație centralizată pe fiecare sector, nominal, cu privire la acțiunile pe care le-au avut în vedere managerii școlari și ce implică fiecare activitate cu elevii care nu dispun de mijloace tehnologice de comunicare/ dispozitive.

Prin dispozitiv înțelegem orice mijloc care îi permite elevului comunicarea cu cadrul didactic, inclusiv telefonul care are anumite funcții.Raportarea nominală a elevilor care nu dețin dispozitive electronice care să le permită accesarea activităților de învățare on-line și pentru care se organizează activități de învățare prin alte mijloace/ metode a evidențiat faptul că în județul Constanța există numai 5371 elevi cărora le este necesar un asemenea dispozitiv.

Nu avem informația conform căreia există situații în care într-o familie cu mai mulți copii se utilizează un singur telefon, acela al părinților, telefon care nu este mereu disponibil. Cu toate acestea, precizez că centralizările pe care le realizăm săptămânal vor putea să ne confirme acest aspect, dar, în egală măsură, am convingerea că acești elevi au fost cuprinși și în proiectele care presupun achiziția de dispozitive în perioada următoare.

conferința de presă în sistem on-line 19.11.2020
tablete pentru elevii din judetul constanta
sursă: Inspectoratul Școlar Județean Constanța

Primăria Orașului Hârșova își propune să acceseze fonduri europene pentru achiziția de tablete pentru toți elevii din Hârșova.

Prin proiect se vor achiziționa următoarele tipuri de echipamente IT:

  • Laptopuri – 104 bucăți
  • Sisteme Desktop + Monitor – 2 bucăți
  • Sisteme AII-ln-One – 1514 bucăți
  • Camere web – 45 bucăți
  • Camere web videoconferință – 58 bucăți
  • Proiectoare – 27 bucăți
  • Ecrane proiectie – 13 bucăți
  • Table interactive – 58 bucăți
  • Routere Wireless – 29 bucăți
  • Tablete uz școlar cu acces la internet – 1.514 bucăți

Valoarea totală a proiectului este de 3.790.878,96 Lei (aproximativ 800.000 Euro). Contribuția de la bugetul local este în valoare de 72.704, 65 lei (aprox. 15.000 Euro).

Citește mai multe aici:

Primarul din Harsova propune investitii din fonduri europene pentru educatie

Sursă: https://www.isjcta.ro/

Distribuie: