Primarul Viorel Ionescu face precizari despre alegerea unui nou viceprimar

viorel ionescu primarul din harsova

Primarul Viorel Ionescu face precizari despre alegerea unui nou viceprimar în ședinta din 18.12.2020. Hârșova Carsium v-a informat de faptul că Hârșova are un nou viceprimar.

Însă în spațiul public au apărut mai multe informații contradictorii referitoare la modul cum a fost ales noul viceprimar. Inițiatorul proiectului de hotărâre pentru alegerea unui nou viceprimar a fost Viorel Ionescu.

Primarul Viorel Ionescu face precizari

Primarul Viorel Ionescu face următoarele precizari:

„Legea nu prevede obligativitatea afișării sau comunicării proiectului către consilieri cu 30 de zile înainte de ședință. De la înregistrarea unui proiect rapoartele și avizele la ședința ordinară trebuie emise în termenul pe care îl stabilesc eu, conform art. 136 alin. 5 dar nu mai târziu de 30 de zile de la înregistrarea proiectului. Nu este nicăieri prevăzut că are comisia la dispoziție 30 de zile sa emită avizul. Este o invenție a „eminentei” Pelelunga. Sau o interpretare greșită în mod intenționat.


La ședințele extraordinare termenul pentru emiterea avizului este impus de lege, de art. 136 alin 10, respectiv de 3 zile.

Art. 136 alin. 7 si art. 141 alin 6, 8 și 12 îi obligă să emită avizul astfel încât să fie comunicat consilierilor cel târziu în ziua ședinței și înainte de votarea ordinea de zi.


Dacă ei refuză la nesfârșit să emită aviz, consiliul nu mai poate funcționa, pentru ca deși le cerem aviz, ei nu îl eliberează și nu vom putea pune proiectele pe ordinea de zi, iar nu asta este finalitatea urmărită de lege.
Un act administrativ este nul dacă nu are aviz, în condițiile în care nu a fost solicitat, nu în condițiile în care se solicita aviz, dar comisia nu îl eliberează în termen.


Alegerea unei persoane ca viceprimar se impunea, pentru că hotărârea prin care a fost ales Paraschiv a fost suspendată conform legii pentru că prefectul a atacat-o și nu mai produce efecte juridice. Nu se poate astepta soluționarea cauzei, care poate dura și 2 ani. Legea prevede că viceprimarul este înlocuitorul DE DREPT al primarului. Dacă se întâmplă ceva cu mine, viceprimarul îmi ține locul. Chiar se impunea de urgență alegerea unui viceprimar .

De ce nu l-au propus tot pe Paraschiv și îl alegeau iar?
Hotărârea a fost atacată că nu s-a respectat procedura votului secret, dar acum puteau să îl propună și să îl aleagă iar.”

Distribuie: