Scolile raman inchise pana pe 11 ianuarie

scolile raman inchise in toata tara

Scolile raman inchise pana pe 11 ianuarie. În cazul în care situația epidemiologică nu se îmbunătățește, există posibilitatea ca autoritățile, să decidă prelungirea suspendării cursurilor și după această dată. Măsura este valabilă și pentru grădinițe și a fost luată în urma solicitării Ministerului Educației.

Premierul Ludovic Orban, a semnat hotărârea nr. 57 a CNSU prin care se prelungește suspendarea cursurilor. Activităţile didactice în sistem online, continuă în perioada 9-23 decembrie 2020.

Vacanța de iarnă 2020-2021 începe pe 23 decembrie și va dura până pe 10 ianuarie.

Astfel cursurile cu prezență fizică nu vor începe înainte de 11 ianuarie 2021.

Scolile raman inchise pana pe 11 ianuarie 2021

Scolile raman inchise pana pe 11 ianuarie
Descarcă documentul: https://gov.ro

„Luând în considerare creşterea număruui de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurlor de prevenire, interacţunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar, CNSU adoptă prezenta hotărâre:

Art 1: Se aprobă prelungirea suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9.12.2020 – 23.12.2020

Art 2.: Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare, prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora. ”

Cu puțin timp în urmă Inspectoratul Școlar Județean Constanța a confirmat informația.

„Activitatea didactică rămâne online, în perioada 09.12-23.12.2020” a anunțat Inspectoratul Școlar.

Anunțul privind închiderea școlilor a fost făcut pe 5 noiembrie de Klaus Iohannis: Scolile toate in online.

„Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile luate până acum NU mai sunt suficiente. Sunt necesare noi măsuri în plan național, precum școlile să treacă TOATE în online.” declara președintele în ședința de guvern din data de 5 noiembrie 2020.

Iar școlile au trecut la predare exclusiv online din data de 9 noiembrie 2020.

Distribuie: