Sedinta Consiliului Local Harsova 28 decembrie

sedinta consiliul local Harsova 28 decembrie 2020

Sedinta Consiliului Local Harsova 28 decembrie. Ședința extraordinară a fost convocată de primarul Viorel Ionescu pentru data de astăzi, 28 decembrie 2020 la ora 14:00 în sala mare a Casei de Cultură din Hârșova.

Scandalul, așa cum era previzibil continuă, iar acuzațiile atât dintr-o parte cât și din cealaltă se înmulțesc. Pe ordinea de zi s-au aflat trei proiecte de hotărâri. Două dintre acestea nu au putut fi dezbătute în lipsa avizului Comisiei Juridice.

Primarul Viorel Ionescu acuză Comisia Juridică de blocare a activității Consiliului Local.

Primarul Viorel Ionescu a declarat, pentru Hârșova Carsium, referitor la ședința de astăzi, următoarele:

Rămâi fără cuvinte în fața unui astfel de comportament. Consilierii PSD și PRO România pare că nici ei nu mai știu de ce se află în consiliul local. Au un comportament haotic.

Mai nou se prezintă la ședința de consiliu ca să fie bifați pe lista de prezența și să încaseze, probabil, acea indemnizație, dar când li se solicită să voteze, într-un fel sau altul, refuză să participe la vot și devin brusc inactivi. Sunt pe principiu: vin la muncă, dar nu vreau să muncesc, doar să comentez.

Dacă am ajuns să mi se reproșeze de către consiliera Pelelungă faptul că debitez toată ziua articole din codul administrativ și o plictisesc, vă dați seama ce interes are această doamnă fost magistrat în respectarea legii. Cred că este fără precedent ca un Consiliu Local să nu poată dezbate proiectele de hotărâri, pentru că o comisie refuză să dea un aviz, culmea, consultativ.

Este evident pentru toată lumea că unii dintre acești consilieri au intrat în consiliu doar pentru a fi, cu orice preț, împotriva mea. Constat că persoane pe care le consideram ,,cu coloană vertebrală ” au ajuns să se molipsească de la un consilier local pensionat pentru incapacitate de muncă, ce tratează problemele comunității după propriul plac și îi îndeamnă la nerespectarea legii.

Eu îi provoc să gândească cu propria conștiință și să nu pună mai presus de interesul comunității frustrările și interesele personale a doi sau trei consilieri.

Trebuie să accepte faptul că sunt primarul acestui oraș, iar ei sunt consilieri locali, că suntem în slujba tuturor hârșovenilor, fie că ne-au votat sau nu și că trebuie să ne îndeplinim atribuțiile, conform jurământului depus.

Sedinta Consiliului Local Harsova 28 decembrie

Prefectura Constanța constată că biroul viceprimarului a fost atribuit cu încălcarea codului administrativ

Prefectura Constanța a trimis o adresă Primăriei Orașului Hârșova în data de 17.12.2020 prin care solicită revocarea hotărârii prin care s-a atribuit biroul către viceprimar, pe motiv că a fost adoptată cu încălcarea mai multor articole din Codul administrativ.

  • Primarul Viorel Ionescu a inițiat un proiect de hotărâre privind revocarea atribuirii spațiului (camera nr. 12) cu destinația de birou pentru viceprimar. Însă, proiectul nu a putut intra pe ordinea de zi în lipsa avizului comisiei juridice.
  • Un alt proiect de hotărâre, inițiat de data aceasta de consilierii PNL, pentru modificarea comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local, nu a putut intra pe ordine de zi din lipsa avizului comisiei juridice.

Consilierul Pro România, Mariana Pelelungă, președintele Comisiei Juridice:

  • Eu sunt președintele Comisiei Juridice, și o să întrunesc Comisia Juridică atunci când o să consider că întradevăr proiectele de hotărâre sunt atât de urgente și necesită votul nostru în maxim 3 zile.
  • Viorel Ionescu: De ce nu ați convocat Comisia Juridică? Urgența nu o stabiliți dumneavoastră, doamnă.

Consilierul PSD Emil Paraschiv reclamă faptul că el ar trebui să conducă în continuare ședințele Consiliului Local Hârșova. Consilierii PSD și Pro România consideră că ședința de astăzi s-a desfășurat în mod ilegal, și au refuzat să participe la alegerea unui înlocuitor pentru președintele de ședință.

Secretarul general al Orașului, Doinița Cristian nu contrasemnează trei hotărâri ale CL din 18.12.2020

Secretarul orașului, și-a motivat decizia de a nu contrasemna hotărârile Consiliului Local de alegere a viceprimarului Dumitra Stan, de înlocuire a președintelui de ședință și proiectul privind aprobarea și indexarea impozitelor și taxelor locale.

Emil Paraschiv este acuzat că a depus o întâmpinare la Tribunalul Constanța

Emil Paraschiv (PSD) a fost acuzat de Alexandru Chivu (PNL) că a comis un abuz, depunând o întâmpinare pentru dosarul aflat pe rolul Tribunalului Constanta în care a fost atacată hotărârea de Consiliu Local prin care, consilierul PSD a fost ales viceprimar, fără să o aducă la cunoștință Consiliului Local.

Un consilier juridic din Primăria Hârșova, atrage atenția că este pentru prima dată în 14 ani, de când este consilier când se întâmplă așa ceva.

Sedinta Consiliului Local Harsova 28 decembrie

Vă recomandăm să vizionați ședința inregistrată.

Sedinta Consiliului Local Harsova 28 decembrie – Proiectul de ordine de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 123 din 10.11.2020 privind atribuirea spațiului din incinta Primăriei Orașului Hârșova, camera nr. 12, domnului viceprimar al
    orașului Hârșova, pentru folosirea acestuia, cu destinația de birou, pe perioada mandatului de viceprimar – Inițiator – Primar Viorel Ionescu
  • Avizul Comisiei speciale nr. 4

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local de venituri și cheltuieli al Orașului Hârșova – Inițiator – Primar Viorel Ionescu

  • Avizul Comisiei speciale nr. 1

3. Proiect de hotărâre privind reorganizarea comisiilor de specialitate ale Consililiului local al orașului Hârșova – inițiatori – Consilieri locali ai Consiliului Local Hârșova:
Ali Emrin, Chivu Alexandru-Iulian, Codreanu Ramona, Geoglovan Ana-Maria, Lăcustă George, Mărgineanu Geanina, Stan Dumitra, Ticu Gabriel- Daniel,

  • Avizul Comisiei speciale nr. 4

Vezi ședința din 18 decembrie 2020 Înfrângere pentru opoziție în Consiliul Local Hârșova – Ședință 18.12.2020

Distribuie: