PSD Harsova il acuza pe primarul Viorel Ionescu de abuzuri

PSD Harsova conflict cu Viorel Ionescu

PSD Harsova il acuza pe primarul Viorel Ionescu că a organizat ședința din data de 6 ianuarie 2021 complet ilegal. Consilierii PSD anunță că se vor adresa prefectului. Și vor solicita anularea tuturor hotărârilor adoptate cu încălcarea legii.

În ședința de ieri, au fost adoptate trei hotărâri:

  • Hotărâre prin care se revocă hotărârea de atribuire a spațiului de birou pentru viceprimar
  • Hotărâre privind aprobarea reţelei şcolare a Oraşului Hârşova pentru anul şcolar 2021-2022
  • Hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Consiliului Local al orașului Hârșova

PSD Harsova il acuză pe primarul Viorel Ionescu de abuzuri:

„Consilierii PSD Hârșova nu vor gira abuzurile primarului Ionescu!

În data de 04.01.2021, președintele PSD Hârșova a depus la Primăria Hârșova adresa nr. 82/04.01.2021 prin care a solicitat primarului, în numele consilierilor PSD, amânarea ședinței ordinare din data de 06.01.2021, ca urmare a înregistrării unui număr foarte mare de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în rândul angajaților Primăriei Orașului Hârșova.

PSD Harsova il acuza pe primarul Viorel Ionescu

Până la ora ședinței, primarul nu s-a deranjat să ofere un răspuns. Fără a ține cont de această solicitare, primarul a organizat ședința, complet ilegal, în lipsa secretarului general al orașului, aflat în izolare, victimă a modului dezastruos în care a fost gestionată criza provocată de pandemia de coronavirus la nivelul Primăriei Orașului Hârșova. Potrivit legii, secretarul general al orașului asigură gestionarea procedurilor administrative privind relația dintre consiliul local și primar. Este cel care asigură procedurile de convocare a consiliului local și pregătirea lucrărilor supuse dezbaterii consiliului local și comisiilor de specialitate ale acestuia.

Dar cum la Hârșova am fost obișnuiți ca aplicarea legii să fie opțională, în lipsa secretarului general și a avizelor obligatorii ale comisiilor de specialitate, consilierii PNL, ajutați de consilierul exclus din PSD, Paștea Marian, au adoptat încă trei hotărâri ilegale, consiliul local devenind, în această formulă, un instrument aflat la dispoziția primarului.

Nu vom lăsa nesancționată o astfel de atitudine și ne vom adresa Prefectului Județului Constanța pentru anularea tuturor hotărârilor adoptate cu încălcarea legii.”

Primarul Viorel Ionescu consideră că temerea de contact cu personalul primăriei este doar o scuză penibilă

„Referitor la absența unor consilieri PSD și Pro România de la ședința de consiliu motivat de temerea că vor lua contact cu personalul Primăriei sau vor fi nevoiți să intre în sediul Primăriei și există riscul îmbolnăvirii, ori că în sala Casei de Cultură este frig, că plouă sau mai știu eu ce altceva, reprezintă doar o scuză penibilă.

Nimic nu îi împiedica să fie prezenți online la ședința de consiliu ori la ședințele comisiilor de specialitate, așa cum prevede codul administrativ modificat de OUG nr. 61/2020, dacă nu doreau să fie prezenți fizic. Legea le permite acest lucru. De altfel, atât dl. Paraschiv, cât și dl. Dia au mai fost prezenți online la alte ședințe, nu este o noutate pentru nimeni. Să absenteze astăzi de la ședință a fost strict opțiunea consilierilor PSD și Pro România.

Dar să nu convoace ședințele de comisie sau să nu elibereze avize, nu mai este o opțiune, ci o obligație, o încălcare a atribuțiilor, care se sancționează disciplinar sau chiar penal, dacă se va dovedi că îmbracă forma abuzului.”

Declarația a fost dată de primarul Viorel Ionescu pentru Hârșova Carsium în data de 6.01.2021.

Puteți citi declarația integrală și viziona înregistrarea ședinței din 6 ianuarie aici. Consiliul Local Harsova a votat diminuarea indemnizatiei de consilier cu 50%.

Distribuie: