Catalina Mihai a castigat premiul Tanara Speranta

Catalina Mihai in Heidi

Luni 29 iunie, a avut loc cea de-a XIV-a ediție a Galei Premiilor Gopo. Actrița Catalina Mihai a castigat Premiul Tanara Speranta , pentru rolul principal din filmul HEIDI. Filmul îl puteti viziona pe platforma Netflix.

Catalina Mihai in Heidi

Interviu cu Cătălina pentru All About Romanian Cinema:

https://premiilegopo.ro/ 

Catalina Mihai a castigat premiul Tanara Speranta –   înainte să se întâmple acest lucru, a declarat  intr-un interviu pentru Zile și Nopți:

La treisprezece ani am auzit că la mine în oraș, în Hârșova, urma să se facă un film. Pot să joc și eu în el?, -am auzit că se caută figurație, dar ești prea mică, oricum.

 Pândeam toate locurile din oraș în care se filma. La un moment dat, am aflat că erau copii care apăreau în film și m-am supărat foarte tare că pe mine nu mă băga nimeni în seamă.

Am zis lasă că mă fac eu mare și o să joc în câte filme vreau eu. În anul II, la facultate, aflu că sunt chemată la un casting, un film pe care-l face Cătălin Mitulescu.

Păi el a făcut Loverboy! La mine în oraș!, mi-am zis. Am ajuns la casting și când am dat mâna să facem cunoștință am zis: Cătălina Mihai, sunt din Hârșova! 

De parcă faptul că eram din Hârșova m-ar fi făcut mai bună actriță sau mi-ar fi sporit șansele să joc în film.

După vreo patru etape de casting, am aflat că am luat rolul. Uneori mă gândesc că atât de mare a fost dorința la treisprezece ani să joc în film, încât am aruncat-o ca un bumerang în univers, și peste câțiva ani, avea să mi se întoarcă sub numele de Heidi.

M-am apucat să citesc ca să-i fac în ciudă lu’ tata. Îmi amintesc cum într-o zi m-a obligat să citesc Cireșarii și eu după primul volum am renunțat.

M-a pus să-i povestesc ce am citit măcar, dar eu am început să plâng și i-am zis că o să i-l povestesc când n-o să mă mai creadă proastă.

Într-o săptâmănă jumate am băgat pe gât tot Shogun-ul și i-am scris un eseu despre. De atunci nu m-am mai putut opri.

Citesc puțin în ultimul timp și mi-e ciudă pe mine. Când am terminat și Llosa și Kundera, după ce am descoperit-o pe Elif Shakaf sau Ludmila Ulițkaia, m-am îndreptat ușor-ușor spre teorie. Despre teatru.

Cam cu asta mă ocup acum.

Citeste interviul complet:

https://www.zilesinopti.ro/articole/27919/noul-val-catalina-mihai-vreau-sa-raman-mica-facandu-ma-mare

 

Distribuie: