Cladiri demolate in Harsova

Cladiri demolate in Harsova - magazin sticlarie

Revenim cu alta poza din Harsova veche, sunt foarte multe cladiri demolate in Harsova în principal în timpul perioadei comuniste. Strada era situată pe punctul 2 de pe harta de mai jos. 
Strada veche Harsova

 

 

Marturii primite de la cititori:

Costica Serban:  Acesta strada era cum cobori in portul Harsova in stanga dupa magaziile (doamna Geoglovan). Dupa toate schimbarile eu zic ca a fost si internatul de fete .

Cum priviti in fata este alimentara port,.Strada ducea la Hotel si baia populara. si casa actuala a lui Trusca.

 

Nicolae Gheorghe: Numai dl Costica Serban a dat singurul răspuns corect. Strada cobora de pe Vadului și după actuale clădiri ale fam Geoglovan se făcea această stradă la stânga, unde era fostul internat de fete.

Din această fotografie se vede in fața fostul restaurant Port(2) iar în stânga este acum biserica de jos din port. Numai cei mai in vârstă au prins această clădire din stânga din foto.

 

Gica Gheorghe: Rectific postările anterioare și cu scuzele de rigoare am să fac câteva remarci la această fotografie:
Clădirea din dreapta imagini, cea cu etaj și balcon, este fostul Hotel sau fostul internat de fete, iar strada pe care era și de unde sa făcut fotografia se numea ” str. Lipscani”, partea stângă din fotografie, pe timpul meu era deja parc. În față, în fundul fotografiei, se vede fostul restaurant Port și fosta alimentară iar dacă continuam în stânga pe lângă ele, intrăm pe str. Concordiei.
Restaurantul Port și alimentara nu au fost clădiri cu nivel. Internatul de fete știu că avea nivel și un singur balcon iar clădirea sa făcut după proiectul lui Anghel Saligny, continuând pe lângă clădire ajungem în str. Vadului iar dreapta spre centrul orașului.
Fotografia este mult mai veche, poate între anii „”40-60”.
Scuze încă o dată, pentru remarcile anterioare !

 

Sursă foto: Ionică Echim

Cladiri demolate in Harsova - magazin sticlarie

Pentru mai multe poze de acest gen vezi categoria „Harsova Veche”:

https://www.harsova.ro/category/harsova-veche/

Pentru o scurtă descriere a orașului Hârșova vizitați:

https://ro.wikipedia.org/wiki/H%C3%A2r%C8%99ova

 

Distribuie: