Obiective turistice in Dobrogea

Obiective turistice in Dobrogea.

Apus de soare la Hârșova , Biserica Sfinții Împarăți Constantin și Elena.

foto: Ionică Echim

Obiective turistice in Dobrogea Apus de soare la Harsova

Obiective turistice in Dobrogea .

Pentru mai multe obiective turistice, îți recomandăm să citești articolul:

Top 12 obiective turistice din Harsova

Dobrogea e parte apostolică a creştinismului românesc.

E partea din ţara noastră din care avem cele mai vechi şi mai sigure ştiri despre începuturile şi înrădăcinarea definitivă la Sinoadele Ecumenice, începând cu cel dintâi de la Niceea din Asia Mică.

Cea mai frumoasă Biserică din Dobrogea, este o biserică construită în perioada 1893-1904 în Hârșova.De multe ori a fost comparată cu Mănăstirea Argeșului, datorită celor 7 turle.  În 1916 armata turcă a transformat biserica în grajd de cai, iar cărțile și celelalte obiecte de cult au fost arse, iar altele aruncate pe străzi. În 1922 biserica a fost resfințită și redată cultului. Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena este în prezent slujită de părintele paroh Viorel Avisalon și preotul Dănuț Mantu.

citește articolul complet : Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena

Una dintre principalele atractii din Dobrogea, Hârșova alături de Biserica Sfinții Împarăți Constantin și Elena este Cetatea Carsium, regăsiți mai jos un video de prezentare.

Cetatea Carsium Harsova – este unul dintre principalele obiective turistice din Dobrogea. In prezent  cetatea a intrat intr-un proiect numit „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural – turistică a Cetății Carsium. 

https://www.youtube.com/watch?v=FKZchsXW_iY

Valoarea totală a proiectului de restaurare a cetății Carsium este de 10,6 milioane lei (fără TVA). Contractul a fost semnat pe 5 noiembrie 2019 .

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă restaurarea, conservarea, protejarea și punerea în valoare la adevărata dimensiune a Cetății Carsium.

Lucrările de investiţii vor fi împărţite în obiective.
  • obiectivul  Turnul Comandantului
  • obiectivul Zid Sector Port
  • obiectivul  Corp Multifuncţional „Conex”
  • obiectivul  Zid Sector Incinte Vest
  • Obiectivul  Amenajare de Sit „Conex”
  • Obiectivul Împrejmuire „Conex”
  • Obiectivul  Reţele de utilităţi în incintă.

Durata de execuție a contractului de servicii este de 36 luni, din care proiectare 6 luni și execuție de lucrări 30 luni.

Distribuie: