Cine are cele mai mari sanse

sondaj alegeri harsova 2020

Cine are cele mai mari sanse sa castige alegerile la Hârșova?

Ne aflăm în ultima săptămână de campanie electorală. Pe ultima sută de metrii candidații se străduiesc să convingă electoratul că ei sunt cea mai bună soluție pentru Hârșova.

Ar fi fost bună o dezbatere televizată sau online între candidați, cu siguranță ajuta mulți alegători nehotărâți să se decidă. Însă am fost sceptic de la început ca va avea loc această dezbatere, și am spus-o public, pentru că noi electoratul român încă nu penalizăm suficient politicienii care fug de dezbateri. Și nu e vorba doar despre Hârșova aici, dezbaterea nu a avut loc la București, la Cluj sau la Timișoara, ea a lipsit chiar și la alegerile prezidențiale.

Cine are cele mai mari sanse

Revenind la alegerile locale de la Hârșova, am decis să facem o scurtă analiză și să vedem cu ce avantaje se prezintă fiecare echipă. Candidații sunt afișați în ordine alfabetică, în funcție de numele de familie, pentru a nu exista interpretări.

Candidați alegeri locale 2020 pentru funcția de primar

Ionel Chiriță – candidat independent

– are experiență în administrație și ca antreprenor, a mai fost 8 ani primar, iar de această dată candidează ca independent. Contracadidații săi, spun că a avut ocazia să demonstreze și că el reprezintă trecutul. Însă în perioada cât a fost primar deși nu a avut la dispoziție fondurile europene, proiectele promovate au fost finanțate cu succes din fonduri, locale, județene și naționale.

Viorel Ionescu – Candidează din partea PNL.

Este primarul în funcție, iar în perioada mandatului său , Primăria Hârșova a reușit să atragă cele mai multe fonduri europene. A reușit să obțină finanțare europeană împreună cu M.I.N.A.C. pentru renovarea Școlii Vechi și a Casei Cotovu și transformarea lor în muzeu regional și respectiv bibliotecă. Renovarea acestor imobile reprezintă cea mai importantă lucrare arhitecturală din Hârșova din ultimii 30 de ani, iar punerea lor în valoare o vor face și cea mai importantă din punct de vedere cultural. Este tânăr, și are deja echipa formată pentru a depune noi proiecte, și a continua ce a început.

Tudor Nădrag – Candidează din partea PSD.

Un candidat cu experiență în administrație și ca antreprenor , a fost primar 8 ani și a depus și implementat cu succes proiecte inclusiv pe fonduri europene. La ultimele alegeri locale a fost foarte aproape să fie reconfirmat pentru un al treilea mandat. După o perioadă de 4 ani de opoziție se prezintă în fața electoratului cu o echipă mai tânără.

Mariana Pelelungă – Candidează din partea Pro România.

Este fost magistrat și cunoaște foarte bine legislația. Are ambiția de a deveni prima femeie primar din istoria Hârșovei, iar un alt avantaj poate fi faptul că nu a mai făcut până acum politică și beneficiază de o bună imagine publică. Avem exemple în județ, unde femeile primar au avut rezultate mult mai bune decât predecesorii săi.

Aurelian Roșca – Candidează din partea USR-PLUS.

Este tânăr și principalul avantaj îl reprezintă faptul că nici un membru al echipei nu a mai făcut politică până acum. Promovează un oraș curat, modern, liniștit și dezvoltat economic prin transparență, lucru care susține că vechea clasă politică nu a reușit să îl realizeze.Să nu uităm că la alegerile europarlamentare de anul trecut USR-PLUS a obținut la Hârșova un scor foarte bun.

Este nevoie de o prezență mare la vot.

Sper ca toți candidații să se mobilizeze, și pe lângă electoratul propriu să reușească să scoată câți mai mulți hârșoveni la vot. Avem nevoie de un primar cât mai reprezentativ. Să nu uităm că sunt alegeri într-un singur tur de scrutin, și teoretic un candidat poate deveni primar cu puțin peste 20% din voturi, ceea ce este extrem de puțin.

Promisiunile fără șanse de realizare trebuiesc taxate aspru la vot

Vă reamintesc că am mai avut un primar în capitală care a promis autostradă suspendată. Am văzut foarte multe promisiuni și nu cred că toate sunt realizabile. Suntem la începutul unei crize economice și sanitare care nu știm cât va dura, bugetul local oricum este insuficient, tocmai din acest motiv cer responsabilitate din partea candidaților.

Iar alegătorilor fie ei hotărâți sau nehotărâți le cer să taxeze la vot promisiunile electorale fără acoperire. Altfel ne putem trezi la viitoarele alegeri cu candidați care promit că aduc linia ferată la Hârșova.(și nu fac aluzie la gaze aici, pentru că proiectul acela mai devreme sau mai târziu, cu fonduri europene are șanse să se realizeze).

Cine are cele mai mari sanse sa castige alegerile la Harsova?

Așa cum am mai spus, toți primarii care au deținut minim un mandat au făcut lucruri bune și lucruri rele. Primarii noi ce vor veni vor face lucruri bune și lucruri rele. Ponderea lucrurilor bune față de cele rele fac și vor face diferența între un primar bun și un primar slab.

Deși, și eu ca fiecare dintre voi am o ipoteză, prefer să nu o fac publică, a mai rămas o săptămână până vom putea vorbi de certitudini și nu doar de presupuneri. În acest articol am preferat să evidențiez o parte din calitățile fiecărui candidat. Restul calităților și al defectelor le vom urmări împreună în comentariile cititorilor.

Află de aici care este secția ta de votare: https://www.registrulelectoral.ro/

Succes tuturor și încercați să mențineți o campanie civilizată.

Alte articole din categoria Politică:

Ionel Chirita sau Viorel Ionescu cine va fi candidatul PNL Harsova

Nadrag Tudor a facut publica echipa cu care va candida

Ionel Chirita candideaza independent la Primaria Harsova

Distribuie: