Purtarea mastii redevine obligatorie in Harsova

Masca din nou obligatorie in Harsova

Purtarea mastii redevine obligatorie in Harsova în toate spațiile publice deschise pentru persoanele care au împlinit varsta de 5 ani. Măsura este valabilă pentru tot județul Constanța și a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în data de 3 noiembrie.

Harsova purtarea mastii redevine obligatorie

Purtarea mastii redevine obligatorie in Harsova

Într-o singură zi au fost înregistrate 15 cazuri pozitive. Comparând cu luna octombrie când au fost înregistrate doar 10 cazuri toată luna.

Au fost înregistrate 19 cazuri pozitive în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie 2020. Hârșova ajunge la o rată a incidenței la 1000 de locuitori de 1,74. Explozie de cazuri covid la Harsova

Redăm comunicatul Prefecturii Județului Constanța:

Comunicat de presă 03.11.2020

Măsuri luate în cadrul unei noi ședințe a CJSU ConstanțaAstăzi, 03 noiembrie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârilor nr. 63 și 64 ale CJSU Constanța. Acestea prevăd modificări în urma hotărârii CNSU nr. 51 din 02.11.2020 și schimbarea scenariilor de funcționare în 19 unități de învățământ din județ.

Astfel, în întreg județul Constanța, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, având în vedere rata de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în județ, respectiv mai mare de 1,5/1.000 locuitori.

De asemenea, se actualizează anexele 1-6, aprobate prin hotărârea CJSU nr. 51/26.10.2020.

În ceea ce privește unitățile de învățământ, două vor trece din scenariul 2, în scenariul 3: Grădinița cu Program Normal nr. 2 Corbu (până pe 16 noiembrie, pentru grupa mixtă și grupa mare, două cadre didactice confirmate) și Școala Gimnazială nr. 1 Lumina (până pe 13 noiembrie, pentru o clasă a VIII-a, un elev confirmat).

De asemenea, alte două unități vor trece din scenariul 1, în scenariul 3: Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele (până pe 20 noiembrie, pentru ciclul gimnazial, un cadru didactic confirmat) și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Costinești (până pe 17 noiembrie, pentru clasele V-VIII, un cadru didactic confirmat).

Alte 14 unități de învățământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenței între 1-3/1.000 locuitori: Grădinița cu Program Normal Topraisar. Grădinița cu Program Normal Biruința, Școala Gimnazială nr. 1 Biruința, Grădinița cu Program Normal Movilița, Grădinița cu Program Normal Potârnichea. Școala Primară nr. 3 Potârnichea, Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” Mereni. Grădinița cu Program Normal Mereni, Grădinița cu Program Normal Osmancea, Grădinița cu Program Normal Ciobănița. Școala Gimnazială nr. 1 Istria, Grădinița cu Program Normal Istria, Școala Gimnazială nr. 2 Nuntași și Grădinița cu Program Normal Nuntași. Totodată, aceeași modificare de scenariu va fi aplicată și pentru Grădinița cu Program Normal „Pinochio” Costinești, unde nu se pot asigura condiții de învățământ „față în față”.

https://ct.prefectura.mai.gov.ro/

Distribuie: